Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , swoją historię z malawi rozpocząłem jakiś miesiąc temu wiec jestem jeszcze swiezakiem, zamieszczam fotkę mojego zbiornika jakby ktoś miał dla początkującego jakieś cenne uwagi to chętnie wysłucham bardziej doświadczonych osób . Pozdrawiam

post-16060-14695722136566_thumb.jpg

Opublikowano

Witaj :) Ja też jestem nowy, ale od razu powiem że ludzie są tu bardzo pomocni i życzliwi więc na pewno uzyskasz tu wiele cennych rad :) powodzenia

Opublikowano

Witaj :) Fajnie jakbyś napisał coś o swoim akwa i rybkach :) Też jestem tu od niedawna :) Powodzenia i pozdrawiam

Opublikowano

Wymiary akwarium 120 x 50x 40 . Filtracja kubelek fluval 305 i z tym napewno mam mały problem ponieważ nie zbiera mi całego syfu z dna .dodam że nie mam oryginalnego wylotu bo ciężko jest to dostać , i w wodzie jak widać na zdjęciu jest porostu tylko rurka . Może też źle ustawienie kamieni to powoduje ,jak myślicie? Podłoże to 40 kg piasku kwarcowego 20 kg kamieni wapiennych i 5 kg lupku. Dodatkowo oczywiście woda jest na powietrzana. Obsada jaka posiadam to demasoni , yellow , afra oraz soulosi. Wszystko po 4 szt. Jeżeli było to możliwe to dobierane były w proporcji 1:3 . Roślinność to anubias oraz cryptocoryne.