Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie koloru samic estherae - przecież one są pomarańczowe Panowie, a nie żółte ;-)

A wytłumacz mi bardziej jak chłopu :) jaki kolor? bo ja znam tylko barwy podstawowe ;)

Opublikowano

Tak jak myślałem ile osób tyle będzie propozycji;) ale dzięki za podpowiedzi. Czyli odradzacie red red bo za agresywne i za mały baniak. Wiec 2 gatunkowe czy 3 ale zamiast red co w takim razie? Żeby się uzupełniany kolorystycznie?;)

Opublikowano

Heh no wole by w miarę możliwości nie powtarzały się kolory. Wiec co zamiast red red np w 1 mojej obsadzie i drugiej?

Lub ewentualnie może jakieś wasze propozycje. Juz wiecie że tu chodzi o grę kolorów ale również zgodę. W baniaku. Litrarz znacie. Chce uniknąć. Kłopotów o odżywianiem jak i odlawianiem trupów po sprzeczkach.

A co powiecie o aukcjach z allegro nick kekson. Ze Świętochłowic ?

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1456716

Może coś z tego?

Opublikowano

Zobacz post Demasoni. Obsada dwugatunkowa, a trzeci dorzucisz w międzyczasie jeśli będziesz uważał, że masz miejsce i ochotę.

Co do allegro to polecam Aquaafrica

Demasoni jeśli są to fotki z galerii KM to raczej odzwierciedlają prawdziwe kolory. Natomiast oglądając zdjęcia na necie to można później się ździwić :)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dobrze zrobię na razie 2 gatunkowe. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

A jeszcze jedno pytanie czy do tych ryb i biotop są jakieś sprzątaczki? Jakaś obsada sprzątająca? Prócz swiderkow?

Opublikowano

A jeszcze jedno pytanie czy do tych ryb i biotop są jakieś sprzątaczki? Jakaś obsada sprzątająca? Prócz swiderkow?

Ogólnie nie powinno mieszać biotopów. Niektórzy posiadają rybę z Tanganiki Giętkozęba lub Gibicepsa. Tyle, że te ryby rosną dużych rozmiarów więc na 240l będą za duże. A z ekipy sprzątającej to polecam właściciela akwarium z odmulaczem :)