Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od paru miesięcy mam akwarium malawi, zakupiłem docelowo po 10szt z każdego gatunku i teraz kiedy rybki troszkę podrosły chciałbym zredukować ich ilość.Tylko nie wiem ile samic a ile samców żeby rybkom żyło się dobrze. Gatunki jakie posiadam:

Labidochromis caeruleus

Saulosi coral

l.trewavasae thumbi west

Dziękuje za pomoc

Opublikowano

Trochę nie na temat, ale ciężko Ci będzie pogodzić dietę L. caeruleus z dietą L. trewavasae. Nie napisałeś wprawdzie jakie wymiary ma Twój zbiornik, ale zapewne masz standardową 120x40x50, więc proponowałbym rezygnację z L. trewavasae, dla którego Twoje akwarium jest za ciasne.

Opublikowano

Układ Yellow 2+4, Saulosi 1+4 i trzeci gatunek by pasował żywieniowo może C. Hara 1+3. Tak jak pisał Post Mortem L. Trewavasae nie za bardzo pasuje z dietą do Yellow. Spójrz jeszcze, że Yellow i samica Saulosi są żółte czy nie będzie tego koloru za dużo? Jeśli jesteś w stanie jeszcze coś podmienić to pomyśl nad roszadą obsady. Ja zapatrzyłem się na samce Saulosi i Msobo, a zapomniałem o samicach teraz mam sporo żółtego. Nie przeszkadza mi to ale mogło być bardziej kolorowo. Nie odłowiam samic więc nie mam krzyżówek Saulosi i Msobo, a przy podobnych samicach byłaby taka możliwość.