Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja polecę Ci Aquaafrica z Gdańska. Bardzo dobry kontakt ze sprzedającym. Ryby przybyły po sześciu godz jazdy PKP w dobrej kondycji. Każda rybka oddzielnie zapakowana w podwójnym worku, a wszystko zapakowane w styropianowym termosie. Co do hodowli Fish Magic byłem osobiście i zakupiłem ryby, które pływają do tej pory od około roku.

Opublikowano

Jak to PKP, na dworcu :)

Jak pociąg dojeżdża na stacje to przez głośniki informują o nim przy okazji mówiąc w którym wagonie są przesyłki konduktorskie. Chyba na tablicy informacyjnej na dworcach też jest takie info.

Chyba nie na wszystkich dworcach ale funkcjonuje też punkt przesyłek któremu możesz za opłatą zlecić odebranie przesyłki i wtedy odbierasz na dworcu.

Jedyne czego nie można powiedzieć, że to są rybki bo nie wolno przewozić zwierząt ;)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Jak to PKP, na dworcu :)

Jak pociąg dojeżdża na stacje to przez głośniki informują o nim przy okazji mówiąc w którym wagonie są przesyłki konduktorskie. Chyba na tablicy informacyjnej na dworcach też jest takie info.

Chyba nie na wszystkich dworcach ale funkcjonuje też punkt przesyłek któremu możesz za opłatą zlecić odebranie przesyłki i wtedy odbierasz na dworcu.

Jedyne czego nie można powiedzieć, że to są rybki bo nie wolno przewozić zwierząt ;)

Wysłane z telefonu

Jak pisał spiochu.

Przyjeżdżasz na dworzec PKP o godzinie przyjazdu pociągu i idziesz do wagonu z przesyłkami konduktorskimi (zapytasz się konduktora to skieruje).

Jeżeli nie odbierzesz to paczka ląduje w punkcie przesyłek - dodatkowy koszt za nieodebranie 10 PLN.

Jednak po to tak organizujemy transport żeby ryby były jak najszybciej u nas więc nie zakładam, że nie odbierzesz przesyłki od konduktora.

Nazwę (numer) pociągu i godzinę przyjazdu otrzymujesz od TAN-MALu na maila + telefoniczne potwierdzenie nadania przesyłki.

Opublikowano

Ba, w Tan-Malu dostawałem nawet SMSy, że pociąg się spóźnia i o której może być. Co prawda sam śledziłem go na jakiejś stronie ale miłe to było.

Wysłane z telefonu