Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcia skąd taka różnica jest miedzy tymi diodami w paskach led.Tych diód jest tam bardzo dużo i strumień światła jest inny. Kiedyś w innym poście napisałem jak można wykorzystać diodę 5630 – dioda o wymiarach 5,6 mm x 3 mm, strumień światła 20 – 50 lumenów. Może tu jest pies pogrzebany, że producent ją "skręca lub rozkręca"

Jeżeli tak bardzo Ciebie to interesuje i się tym podpierasz to teraz trzeba byłoby zrobić test pasek led a moduł z wykorzystaniem tej diody. Dla mnie osobiście pasek led ma słabszy strumień światła od modułu.

Pierwsze kroki jakie stawiałem z ledami to był pasek led, który nie oddawał tego co moduł. A po za tym szybko się wypalał. Dlatego zacząłem szukać jakiejś alternatywy i efektem tego jest moduł.

Opublikowano
Bo moduły Samsung 5730 robione są na diodach EPISTAR. Tak z resztą podają na stronie z tym modułem.

O jaką stronę masz na myśli??

O czym tu pisać tych modułów z lepszym światłem nie ma na polskim rynku. Może kiedyś coś się pojawi. Nic innego nie pozostało tylko czekać

Kando nic innego Tobie nie pozostało jak zakupić moduły 5630 i zrobić test porównawczy z Twoimi modułami 5730 :-)

Co Ty na to??

Opublikowano

Jak jest z grzaniem się tych modułów? Mówicie ze mało się grzeją ale czy mogę z czystym sumieniem przykleić łącznie 20 szt do plastikowej części obudowy czy jednak jakiś plaskownik Alu?

Opublikowano
Jak jest z grzaniem się tych modułów? Mówicie ze mało się grzeją ale czy mogę z czystym sumieniem przykleić łącznie 20 szt do plastikowej części obudowy czy jednak jakiś plaskownik Alu?

Śmiało klej do czego CI się będzie podobało czy to plastyk czy aluminium - nie ma znaczenia ! Na bank nic Ci się nie stanie.

Opublikowano
Bo moduły Samsung 5730 robione są na diodach EPISTAR. Tak z resztą podają na stronie z tym modułem.

To super, bo to oznacza, że mamy do czynienia z orginalnymi Samsungami :) Co zreszta pisze na modułach GOQ, ze ledy dostarcza Samsung, Epistar, to czołowy na świecie producent diod led i właśnie on wykonuje diody Samsunga :) Każdy TV led Samsunga i nie tylko podświetlany jest ledami Epistara :)

Kando nic innego Tobie nie pozostało jak zakupić moduły 5630 i zrobić test porównawczy z Twoimi modułami 5730 :-)

Co Ty na to??

Stan kupił 5730, a ma przecież też moduły 5630 , to porówna :)