Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zalecane jest żeby wisiała jak najniże

Tak jak napisałeś jak najniżej. Wcześniej w poście napisałem, że u mnie powieszone są one 6cm od tafli.

więc raczej powiesze ok 10 cm nad szybami nakrywowymi

Nie wiem czy to jest dobry pomysł. Bo szyby rozproszą światło i zmniejszą siłę słupa światła co nie da zamierzonego efektu . Oczywiście zrobisz jak będziesz uważał za stosowne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na co muszę zwrócić uwagę, poza napięciem i ilością Wat, kupując zasilacz do oświetlenia led ?... czy np. Ampery są ważne ?... i co ewentualnie jeszcze ?.... bo są jakieś modułowe, stabilizowane etc. a ja jestem zielony :) jaki najlepiej kupic i co polecacie ?

Opublikowano

Do tych modułów nie potrzebujesz nic tylko odpowiedniej mocy zasilacz. Nie wiem czy w tym wątku pisałem, że te moduły się nie grzeją. Czyli nie potrzebujesz czegoś co odprowadza ciepło. Jeżeli zakupicz np 10 szt po 1,08W to spokojnie wystarczy ten oto zasilacz http://polskiled.com.pl/pl/p/ZASILACZ-WTYCZKOWY-Pol-LED-17W-1%2C4A-/96

Generalnie zasada jest taka aby zasilacz miał ciut więcej niż będzie do niego podpięte.

Tak jak zauważyłeś te moduły nie potrzebują jakiegoś dodatkowego osprzętu. Zakupić podłączyć, przykleić o mają taśmę 3M i cieszyć oko.

Opublikowano

Sławku , a może być np. taki zasilacz od laptopa ? :)

ZASILACZ MICROSOFT PRZETWORNICA 12V 14.2A LED 175W (5205330674) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/52/05/33/06/5205330674@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@52/05/33/06@@AMEPARAM@@5205330674

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy chyba bym nie założył czegoś takiego do tych modułów. To jest moja opinia. Może jakiś znawca się wypowie.

A dlaczego chcesz akurat taki a nie coś co jest dedykowane bezpośrednio do tego.