Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marcin a co znaczy że powinna być zamknięta szczelnie bo nierozumiem ?

Ja wyobrażam sobie to w ten sposób, że woda będzie wpływać do komory filtracyjnej górą poprzez jakąś rurkę zanurzoną w akwa i żeby utrzymać odpowiednie ciśnienie ssania trzeba zamknąć tą komorę, a w pokrywę wmontować/wkleić rurkę zasysającą. Z tym, że komora musi dać się otworzyć, bo wtedy nie dostaniesz się do mediów:)

Opublikowano

zamiast Jebao 3000 DC , polecam Jebao 4000 DCT , to nowy model na 2015 rok i własnie na niego czekam do swojego kaseciaka, bo ma być w Polsce za około 2 tygodnie , a konkretnie u tego sprzedawcy (czyni) wymiary ma takie same jak DC 3000 , bo zastąpił tamten model, z tym , że ma większą max. moc , 10 trybów szybkości i elektronikę całkowicie poza pompą

Pompa obiegowa Jebao DCT-6000 regulacja mocy 1146 (5116091188) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img18.allegroimg.pl/photos/400x300/51/16/09/11/5116091188@@AMEPARAM@@18@@AMEPARAM@@51/16/09/11@@AMEPARAM@@5116091188

Opublikowano

w ten sposób to chyba ta pompa nie pociągnie wody .... musiałbyś mieć dwie pompy ; jedna która ciągnie wode do filtra i druga , która ją wypompowuje do akwa

Opublikowano
w ten sposób to chyba ta pompa nie pociągnie wody .... musiałbyś mieć dwie pompy ; jedna która ciągnie wode do filtra i druga , która ją wypompowuje do akwa

Jeśli komora z mediami filtracyjnymi będzie od góry szczelnie zamknięta, to nie trzeba dwóch pomp.

Opublikowano

No właśnie lekcje fizyki przespałem i teraz nie wiem, niby to proste ile wypłynie tyle powinno wpłynąć ale te szczegóły mogą mi pokrzyżować plany.

Opublikowano

ale w jednej komorze będziesz zawsze miał powietrze, w tej w której jest pompa .... musiałbyś nie mieć nigdzie powietrza żeby to działało .... tak teoryzuję :)

Opublikowano
ale w jednej komorze będziesz zawsze miał powietrze, w tej w której jest pompa .... musiałbyś nie mieć nigdzie powietrza żeby to działało .... tak teoryzuję :)

Uwierz mi, że ten układ będzie działał, w nim nie będzie powietrza:) Powietrze w komorze pompy będzie tylko nad lustrem wody, a te nie ma wpływu na obieg i nie bierze w nim udziału.