Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no masakra i wcale mi się to nie podoba :( .... ja jestem purystą , czy tam orodoksem .... chociaż jeden to literatura, a drugi religia .... wiadomo o co chodzi .... ogólnie takie ryby, bez obrazy którzy je mają, to jak silikonowe cycki :P

Opublikowano

Sami widzicie, że wszystko jest " dla ludzi ".

Jeżdże sobie ostatnio po różnych hodowlach, polskich i nie tylko, i widziałem w jednej z nich połączenie, o którym wspomina Wojtek - A.FF i RedRed.

Pierwsze wrażenie - bajka.

Wracając jednak do meritum - proponuję jak najszybszą wymianę ryb na właściwe.

Opublikowano

Nie zrażaj się !!!!

To Twoje początki i jeszcze pewnie niejedna podobna akcja przed Tobą.

Pojedziesz do Malawiana i prawdopodobnie, po obejrzeniu ryb, zweryfikujesz swoje poglądy.

Maingano to ryba, dla której warto poświęcić czas i pieniądze - ze względu na jej uniwersalność i piękno.

Zresztą na taki sam szacunek zasługuje L. Chisumulae.

W ww hodowli nie powinieneś zostać zrobiony w ... .

Dodatkowo możesz liczyć na zniżkę lub bonusy.

Powodzenia i udanych zakupów.

• Dziękuję 1
Opublikowano

pewnie i masz racje, ale jak hodowałem przez 6 lat paletki ani razu nie miałem takiej sytuacji. Niemniej jednak malawi jest dużo ciekawszym biotopem niż ameryka pld i wielkie ociężałe naleśniki jak palety :)

Skoro jadę już kawał drogi do malawianu to kupie coś ciekawszego od maingano a skoro ma chisumulae f1 to się skuszę na nie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mały update, pozbyłem się tła strukturalnego ponieważ miałem dość wiecznie wpływających za niego rybek... no i skoki no3 i niezbyt przyjemny zapach wody zza niego zrobiły swoje.

Teraz jest tradycyjnie czarno :)

labidochromisy się ładnie uzupełniają a socolofi wreszcie zostały ustawione przez samca alfa :)

za miesiąc redukuje soco z racji na to że są strasznie agresywne. Zostawię samca i 3 samice.

post-15888-14695722403352_thumb.jpg

post-15888-14695722404884_thumb.jpg

post-15888-14695722406415_thumb.jpg

post-15888-14695722408005_thumb.jpg

post-15888-1469572240914_thumb.jpg

post-15888-14695722410459_thumb.jpg

post-15888-14695722411751_thumb.jpg