MaRcInAs Opublikowano 29 Września 2007 #1 Opublikowano 29 Września 2007 Witam wszystkich forumowiczów, i mam do was pytanie: Jakie są szanse na rozmnożenie saulosków w akwa 112l? Posiadam akwa jednogatunkowe saulosi 2+6.
harisimi Opublikowano 29 Września 2007 #2 Opublikowano 29 Września 2007 Wielkie ... stworzysz dobre warunki i ryby będa sie mnożyc jak opętane.
MaRcInAs Opublikowano 29 Września 2007 Autor #3 Opublikowano 29 Września 2007 Dzieki za odpowiedź a i jeszcze jedno pytanie: jaki duży ma być kotnik??wiem wiem -jak największy bo mam taki male akwa od bojownika taki okolo 15l ale czy to wystarczy :?:
mars Opublikowano 29 Września 2007 #4 Opublikowano 29 Września 2007 15 l kotnki to Ci może strczy na pierwsze dwa tygodnie, pyszczaki szybko rosna i potrzebują przestrzeni w dodatku z jednego miotu mozesz miecz i 20-30 rybek więc musi byc dla nich miejsce, pytanie co chcesz robić z narybkiem bo jezeli ma on dorosnąc do tych 3 cm bo mniejszych to raczej rzaden sklep nie przyjmnie to kotnik powinien byc eilkości Twojego akwa - i nie chce cię załamywac ale ja np mam kotnik 120 l a harisimi planuje albo już postawił kotnik 200 l bo mu zalezy na szybkim wzroście ryb bo również je sprzedaje.
kisor Opublikowano 29 Września 2007 #5 Opublikowano 29 Września 2007 ja mam kotnik 72 litry i jest to minimum. Dla 30 sztuk jeszczestarcza, ale jak mialem raz mlode z 3 miotow, to wolno rosly i podmiany wody byly koniecznie niemal codziennie... Kotnik 15 litrow nadaje sie jedynie na wypuszczenie przez samice mlodych i na potrzymanie ich tam do 2-3tygodni, tak jak napisał mars. dodatkowo przydalaby sie tam dobra filtracja, ale nie robiaca zbyt duzego mlynu w kotniku. Mysle ze kotnik powinien byc absolutne minimum polowe pojemnosci Twojego akwarium. Jesli nie zalezy Ci na mlodych i chcesz by przetrwal tylko 1-3 najsprytniejsze sztuki, to w ogole nie odlawiaj samicy.
MaRcInAs Opublikowano 29 Września 2007 Autor #6 Opublikowano 29 Września 2007 ja mam zamiar mlode podchodować i sprzedać a więc bede musial pomyśleć na zakupem troche wiekszego kotnika Dzieki za odpowiedzi i pozdro:D
mars Opublikowano 29 Września 2007 #7 Opublikowano 29 Września 2007 ja mam zamiar mlode podchodować i sprzedać a więc bede musial pomyśleć na zakupem troche wiekszego kotnika jak nosisz się z zamiarem hodowli i sprzedazy to lepiej kup sobie nowe większe akwa a to obecne zostaw na kotnik - bedzie idealnie
snocho Opublikowano 29 Września 2007 #8 Opublikowano 29 Września 2007 no i pamiętaj, że nawet przy największych chęciach saulosi nie zapłodni caeruleusa ;]
MaRcInAs Opublikowano 29 Września 2007 Autor #9 Opublikowano 29 Września 2007 No niestety bede musial wydać yellowki
Rekomendowane odpowiedzi