Mirokus Opublikowano 2 Marca 2015 #1 Opublikowano 2 Marca 2015 Witam -jestem początkującym malawistą, zbiornik właśnie dojrzewa 240 l. więc czas na skompletowanie obsady.Chciałbym P Saulosi i tu pytanie jakie jeszcze dwa gatunki można najllepiej dobrać do tych ryb ,żeby pasowały do siebie pod względem charakteru, żywienia. Mam pewne swoje typy: Rdzawy , C Afra Coube ,ale napewno macie jakieś lepsze pomysły.
Guban88 Opublikowano 2 Marca 2015 #2 Opublikowano 2 Marca 2015 Perlmutt , Joanjohnsonae , Maingano Dwa gatunki w układnie 1+4/5. [300] Malawi
MatiK Opublikowano 2 Marca 2015 #3 Opublikowano 2 Marca 2015 Cobue to bardzo ładne samce, ale niezbyt fajne samiczki. Rdzawe będą super wyglądać z Saulosi to dobry pomysł i przy nim bym został, do tego dodałbym jedną z propozycji Gubana - Labidochromis Perlmutt i będziesz miał naprawdę ciekawy zbiornik.
misiek-1984 Opublikowano 2 Marca 2015 #4 Opublikowano 2 Marca 2015 Nooo to chyba już wszystko na temat powiedział MatiK. Zgadzam się z nim. Szybki chłopie jesteś Ładujesz post za postem Nie żebym miał coś przeciwko
MatiK Opublikowano 3 Marca 2015 #5 Opublikowano 3 Marca 2015 Oj tam, wszystko od razu... propozycji jest wiele, a akurat byłem przy kompie, taka pora
wojtas1500 Opublikowano 3 Marca 2015 #6 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgadza się afry bym nie polecał bo są bardzo agresywne przynajmniej te moje były
Mirokus Opublikowano 3 Marca 2015 Autor #7 Opublikowano 3 Marca 2015 Ok dzięki MatiK taki zestaw chyba by mi odpowiadał,tylko jeszcze ile sztuk docelowo mogę mieć w 240 l , jaki stosunek samców do samic.
MatiK Opublikowano 3 Marca 2015 #8 Opublikowano 3 Marca 2015 Fajnie, że Ci się podoba Docelowo proponowałbym układy jednosamcowe w stosunku 1+3
Bezprym Opublikowano 5 Marca 2015 #10 Opublikowano 5 Marca 2015 Myślę, że z układem 1+ 4 też tragedii nie będzie. Wysłane przy użyciu Tapatalka.
Rekomendowane odpowiedzi