Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam sie czy nie wziasc Permlutta + Sprengerae + Haara (jesli znajde) choc Yellow tez kusi wygladem ehhh :D

Tak naprawdę większość gatunków z tego jeziora kusi wyglądem... ;) Yellow z dobrego źródła jest naprawdę piękny, zastanów się bo może wnieść dużo życia samymi barwami, Perlmutt to ciekawa ryba z różnymi zachowaniami, ale jest jednak mniej wyrazista niż te pierwsze, to tak moim zdaniem. Szukaj tej Hary i kombinuj Yellow+Sprengerae+Hara ;)

Opublikowano
Tak naprawdę większość gatunków z tego jeziora kusi wyglądem... ;) Yellow z dobrego źródła jest naprawdę piękny, zastanów się bo może wnieść dużo życia samymi barwami, Perlmutt to ciekawa ryba z różnymi zachowaniami, ale jest jednak mniej wyrazista niż te pierwsze, to tak moim zdaniem. Szukaj tej Hary i kombinuj Yellow+Sprengerae+Hara ;)

W sklepie oferuja zamiennik dla Haary, ktorej nie ma aktualnie w ofercie - chwilowy brak:

C.a. red top chewere

Będzie pasowało do reszty tj Yellow+Sprengareae ? no i oczywiscie do litrazu 240l 120x40x50 ?

Opublikowano
Pasować pasuje, ale samice są chyba mało atrakcyjne...

Na zamówienie znalazłem cos takiego:

Cynotilapia afra white top Galileya Reef czy to to samo co Cynotilapia sp. "Hara" Gallireya Reef ? Tych nazw jest tyle ze trace glowe :)

Opublikowano
Na zamówienie znalazłem cos takiego:

Cynotilapia afra white top Galileya Reef czy to to samo co Cynotilapia sp. "Hara" Gallireya Reef ? Tych nazw jest tyle ze trace glowe :)

Trudno połapać się z tym nazwami handlowymi. Każda hodowla potrafi w różny sposób nazywać tą samą rybę. U jednych nazwa pochodzi od miejsca występowania a u drugich od barwy.

Opublikowano
Trudno połapać się z tym nazwami handlowymi. Każda hodowla potrafi w różny sposób nazywać tą samą rybę. U jednych nazwa pochodzi od miejsca występowania a u drugich od barwy.

W Tan Malu nie maja Haary i Pani zaoferowała inne dostepne gatunki jak sie domyslam pokrewne ?:

Cynotilapia afra edwardi Cobue

Jalo Reef

Red Top Likoma

i opisywana wczesniej White Top Galileya Reef

:) i zglupialem :P

Opublikowano

Panowie Cynotilapia afra white top Galileya Reef i Cynotilapia hara Galileya Reef to ta sama ryba. Konsultowałem to z harisimi i nie tylko zanim kupiłem swoje.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Panowie Cynotilapia chyba afra white top Galileya Reef i Cynotilapia hara Galileya Reef to ta sama ryba. Konsultowałem to z harisimi i nie tylko zanim kupiłem swoje.

Ta sama ryba a cena dowalona x2 dziwne ;) no chyba ze place za samo sciagniecie ryby takie krocie ?