MatiK Opublikowano 25 Lutego 2015 #11 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zastanawiam sie czy nie wziasc Permlutta + Sprengerae + Haara (jesli znajde) choc Yellow tez kusi wygladem ehhh Tak naprawdę większość gatunków z tego jeziora kusi wyglądem... Yellow z dobrego źródła jest naprawdę piękny, zastanów się bo może wnieść dużo życia samymi barwami, Perlmutt to ciekawa ryba z różnymi zachowaniami, ale jest jednak mniej wyrazista niż te pierwsze, to tak moim zdaniem. Szukaj tej Hary i kombinuj Yellow+Sprengerae+Hara
Luki09 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor #12 Opublikowano 25 Lutego 2015 Tak naprawdę większość gatunków z tego jeziora kusi wyglądem... Yellow z dobrego źródła jest naprawdę piękny, zastanów się bo może wnieść dużo życia samymi barwami, Perlmutt to ciekawa ryba z różnymi zachowaniami, ale jest jednak mniej wyrazista niż te pierwsze, to tak moim zdaniem. Szukaj tej Hary i kombinuj Yellow+Sprengerae+Hara W sklepie oferuja zamiennik dla Haary, ktorej nie ma aktualnie w ofercie - chwilowy brak: C.a. red top chewere Będzie pasowało do reszty tj Yellow+Sprengareae ? no i oczywiscie do litrazu 240l 120x40x50 ?
MatiK Opublikowano 25 Lutego 2015 #13 Opublikowano 25 Lutego 2015 Pasować pasuje, ale samice są chyba mało atrakcyjne...
Luki09 Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor #14 Opublikowano 26 Lutego 2015 Pasować pasuje, ale samice są chyba mało atrakcyjne... Na zamówienie znalazłem cos takiego: Cynotilapia afra white top Galileya Reef czy to to samo co Cynotilapia sp. "Hara" Gallireya Reef ? Tych nazw jest tyle ze trace glowe
marcin1ja1 Opublikowano 26 Lutego 2015 #15 Opublikowano 26 Lutego 2015 Na zamówienie znalazłem cos takiego: Cynotilapia afra white top Galileya Reef czy to to samo co Cynotilapia sp. "Hara" Gallireya Reef ? Tych nazw jest tyle ze trace glowe Trudno połapać się z tym nazwami handlowymi. Każda hodowla potrafi w różny sposób nazywać tą samą rybę. U jednych nazwa pochodzi od miejsca występowania a u drugich od barwy.
Luki09 Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor #16 Opublikowano 26 Lutego 2015 Trudno połapać się z tym nazwami handlowymi. Każda hodowla potrafi w różny sposób nazywać tą samą rybę. U jednych nazwa pochodzi od miejsca występowania a u drugich od barwy. W Tan Malu nie maja Haary i Pani zaoferowała inne dostepne gatunki jak sie domyslam pokrewne ?: Cynotilapia afra edwardi Cobue Jalo Reef Red Top Likoma i opisywana wczesniej White Top Galileya Reef i zglupialem
marek_z_81 Opublikowano 26 Lutego 2015 #17 Opublikowano 26 Lutego 2015 Panowie Cynotilapia afra white top Galileya Reef i Cynotilapia hara Galileya Reef to ta sama ryba. Konsultowałem to z harisimi i nie tylko zanim kupiłem swoje. 1
Luki09 Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor #18 Opublikowano 26 Lutego 2015 Panowie Cynotilapia chyba afra white top Galileya Reef i Cynotilapia hara Galileya Reef to ta sama ryba. Konsultowałem to z harisimi i nie tylko zanim kupiłem swoje. Ta sama ryba a cena dowalona x2 dziwne no chyba ze place za samo sciagniecie ryby takie krocie ?
marek_z_81 Opublikowano 26 Lutego 2015 #19 Opublikowano 26 Lutego 2015 Ile za szt. jeśli można bo nie mam nowego cennika? W poprzedniej ofercie była za 29zł.
Luki09 Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor #20 Opublikowano 26 Lutego 2015 Ile za szt. jeśli można bo nie mam nowego cennika? W poprzedniej ofercie była za 29zł. Tak 29, ale znalazlem za 14 zl tez w hodowli
Rekomendowane odpowiedzi