marcin1ja1 Opublikowano 25 Lutego 2015 #21 Opublikowano 25 Lutego 2015 Aha czyli to nie muszą byc zadne choroby, źle znosi cykl azotowy tak? -- dołączony post: Dobra juz rozumiem po tym rysunku o co chodzi http://akwarium.ilkus.pl/stare/thekrib/n-cycle.gif Amoniak to trucizna dla ryb. I mogą od tego zdechnąć. Osobiście proponuje Ci tam wpuścić neonki. Będą bardzo fajnie wyglądać razem z pyszczakami.
spiochu Opublikowano 25 Lutego 2015 #22 Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie zapomnijmy o glonojadzie Wysłane z telefonu
andrzej Opublikowano 25 Lutego 2015 #23 Opublikowano 25 Lutego 2015 Glonojada nie można w Malawi mieć. Bo ta cholera wszystkie glony wyczysci.A glony w malawi są niezbędne.
dawidauto Opublikowano 16 Marca 2015 Autor #24 Opublikowano 16 Marca 2015 Witam ponownie Akwa założone, cykl azotowy za mną Pierwsze pysie już plywają, dorzucilem troszke roslinek Co myslicie ?
MatiK Opublikowano 16 Marca 2015 #25 Opublikowano 16 Marca 2015 Kokosy zakwaszą Ci wodę, wyjmij je. W zasadzie nie wiem po co pytasz co myślimy skoro napisałeś wcześniej, że wystrój to kwestia indywidualna dając do zrozumienia, że i tak nic nie zmienisz... Ja tak jak koledzy na początku wątku uważam, że jest za dużo kamieni, są za nisko i sztucznie to wygląda, ale z łupka ciężko coś ułożyć...
seemann Opublikowano 16 Marca 2015 #26 Opublikowano 16 Marca 2015 możesz spokojnie spać przy takiej "konstrukcji"?
JemioloSeba Opublikowano 16 Marca 2015 #27 Opublikowano 16 Marca 2015 Co myslicie ? House of Cards to jedyne co mi przychodzi do głowy.
GOLUMN Opublikowano 16 Marca 2015 #28 Opublikowano 16 Marca 2015 Ja też na początku kupiłem gnejs w takich łupkach i żałowałem.Odsprzedałem prawie wszystko i dokupiłem trzy pionowe bryły gnejsu oraz dwa piaskowce i teraz mi się podoba.
luk5007 Opublikowano 18 Marca 2015 #29 Opublikowano 18 Marca 2015 Oj kolego z takim ułożeniem tych łupków, nie wiem jak Ty, ale ja na bank nie spał bym spokojnie. Grozi to katastrofą w każdej chwili. Obym się mylił i obyś nie musiał w bardzo szybkim tempie biegać ze szmatą.
qmpel84 Opublikowano 1 Lipca 2015 #30 Opublikowano 1 Lipca 2015 Podepnę się pod wątek i spytam autora jak sprawuję się ten zbiornik po kilku miesiącach użytkowania?? Chciałbym zakupić ten zestaw i proszę o opinie dot. oświetlenia czy nie jest za mocne? i czy sam w sobie zbiornik nie jest za wysoki jeżeli chodzi o prace porządkowe przy dnie. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi