Skocz do zawartości

Światełko Dareczka 6xRGB 48W powered by Decco :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu widać choć częściowo co daje RGB.

Bez pytania Darka to pierwsze zdjęcie to HQI a drugie to RGB.

To na drugim zdjęciu widać wiele barw i odcieni kolorów kamieni, a szczególnie korzeni. To samo z rybami choć te jego jakieś mało kolorowe ale to jego wybór.

Zieleń jest identyczna na obu a gdybyś wsadził jeszcze kolor czerwony to dopiero by wyszła różnica.

Oczywiście Darek może i to RGB przestawić na biotop Amazonii nawet niżej jak 6000K a nawet na aktyniczne morskie czyli wyrażnie niebieskawe tak pod 20000K czego nie zrobi z HQI. Z porównania barwy moich dwu światełek RGB do twojego po zdjęciach szacuje tak twoje na 10-12000K i pełne spektrum pasma od czerwonego znacznie silnejszego niż daje HQI po niebieskie.

Jeszcze raz gratulacje Darku.

Jak pracuje TC 420 jak z jego grzaniem się przy tych wysokich mocach i znacznie przekroczonym napięciu pracy.?

Opublikowano

Dziękuję. Sterownik do niedawna pracował bez żadnych zarzutów, nie grzeje się zbytnio jest delikatnie ciepły jednakże ostatnio w odstępie trzech dni dwukrotnie samoczynnie zresetowal godzinę na 00.00 Nie wiem co mogło być przyczyną i przyznam się, że nieco się obawiam czy to nie jest przypadkiem początek jego końca. W ostateczności gdyby się to powtarzało mógłbym zrezygnować ze wschodow i zachodów programujac barwę i natężenie docelowe na 24h i podłączyć zasilacz do zegara ( w sumie to i tak jest podłączony do zegara aby wiatrak zasilacza nie pracował gdy światło jest wyłączone) lub inwestycja 35e w nowe takie cacko i problem z głowy

Opublikowano
Przedstawiam porownanie. U góry HQI 150w 6500k ,na dole lampa Led ustawiona na pobór również 150w.

Na pierwszym zdjęciu wszystko wygląda naturalniej, a na drugim po prostu ładniej :)

Co kto lubi - nie oceniam :)

• 6 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 19.02.2015 o 18:15, gargamelito napisał:

z diod kolimator wraz z soczewka

Możesz dać mi namiary gdzie to ustrojstwo kupić?

Kombinowałem jak tu przerobić zakupioną obudowę do tego oświetlenia no i właśnie o czymś takim myślałem :)