Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mili Państwo

Jestem na etapie zmian filtracji.

Posiadam narurowca - wlot i wylot po przeciwnej stronie

Kubiłem kubełek bo stary sprzedałem.....

Nie wiem jak ustawić filtr kubełkowy eheim 2075

Chodzi mi o to, aby wlot z kubełka i wylot były po tej samej stronie ze względów technicznych (straty i miejsce za sciana itp). Da się ???????

Gdzie lepiej ustawić ten filtr kubełkowy jak już musi byc po jednej stronie z out i in??

Czy kombinować po przeciwnej stronie tego eheima ustawiać? Odwortnie jak narurowca.

Opublikowano
Nie wiem jak ustawić filtr kubełkowy eheim 2075 Chodzi mi o to, aby wlot z kubełka i wylot były po tej samej stronie ze względów technicznych (straty i miejsce za sciana itp). Da się ???????

Ustaw wylot aby dmuchał wzdłuż tafli, wlot daj nisko i będzie hulać.

Opublikowano

Ale wlot będzie przy wlocie z narurowca ??? :(

Tak może być?

-- dołączony post:

No i jeszcze ile taki filtr złapie biologię? Dawać jakieś bakterie?

Chodzi chwilowo z eheim 2080 oraz narurocem, ale 2080 idzie do sprzedaży

Opublikowano
Ale wlot będzie przy wlocie z narurowca ??? Tak może być?
A w czym to przeszkadza?

No i jeszcze ile taki filtr złapie biologię? Dawać jakieś bakterie? Chodzi chwilowo z eheim 2080 oraz narurocem, ale 2080 idzie do sprzedaży
Przełóż wkłady do tego 2075 i po kłopocie.
Opublikowano

ale mam narurowca jeszcze i cały czas chodzi. 5 korpusów w tym 2 sznurki i 1 purigen a 2 korpusy de-nitrate seachema jako beztlenowa filtracja/ 15l/h

Może wyrobi????

A może do kubła dać jak juz chodzi filterstart JBL bo prodibio dawałem po podmianie wody i 2 dni przed zamianą kubełków. A czekam na nową dostawę.

Troche sie cholera pospieszyłem

Opublikowano
Jak dawałeś to ok, nie zmieniaj na razie wkładów, sprawdzaj parametry, kubeł powinien szybko dojrzeć.

Ale dawałem piodigest w poniedziałek po podmianie wody a kubły podmieniłem wczoraj. No i wymieniałem też przy wodzie sznurki.

To mówisz, że złapię biologię i nie dawać tego JBL startera?