Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem kilka dni temu pompę Jebao RW-4. Zainstalowałem, wystartowała i śmiga aż miło ale ...

- po włączeniu funkcji noc (przycisk mode/night 5 sekund) załącza się ale nijak nie mogę jej wyłączyć. W instrukcji napisano, że aby ją wyłączyć należy (tak jak przy włączaniu) przytrzymać ten przycisk 5 sekund. Niestety to nie działa i pozostaje tylko odłączenie od zasilania;

- funkcja karmienie - tu sytuacja jest podobna - nie idzie wyłączyć tej funkcji dokładnie tak jak powyżej.

Czy ta instrukcja jest do niczego, czy jednak sterownik nawala i oddać pompę. Problemem jest jeszcze fakt, że nijak nie mogę skontaktować się ze sprzedającym. Zakupiłem przez allegro ale chciałem porozmawiać - może coś źle robię?

Jak u Was działają te funkcje?

Opublikowano

Nie wiem jak w RW ale w WP25 , przycisk karmienia włącz się i wyłącz się po kilku sekundowym przytrzymaniu. Instrukcja jest ok ( tak mi się wydaje). Kontaktowałbym się emailowo ze sprzedającym i odsyłał mu urządzenie.

Pokaż link do sprzedającego !

Opublikowano

Nie zwróciłem uwagi, że ten sprzedający ma tak mało sprzedanych aukcji no ale mam nadzieję, że to uczciwy sprzedawca.

Na instrukcji jest nazwa i kontakt do dystrybutora i po kilku próbach dodzwoniłem się tam. Miła Pani poprosiła mnie o maila i potwierdziła znajomość firmy, w której kupowałem. Jednak podejście sprzedającego do klienta mnie lekko wkurza - sprzedać wziąć kasę i zapomnieć. Wygląda na to, że jest problem z kontrolerem.

A tu link do aukcji:

Pompa cyrkulacyjna Jebao RW-4 4000l/h (sterowalna) (5052742445) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/50/52/74/24/5052742445@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@50/52/74/24@@AMEPARAM@@5052742445

Opublikowano

Witam.Mam Rw-15 u mnie wszystko śmiga jak należy masz coś nie tak ze sterownikiem-odsyłaj niech sprzedawca zamienia na nowy.

Opublikowano

A czy funkcję karmienia lub nocy można wyłączyć dopiero po jakimś czasie od załączenia? Czy możecie ją wyłączyć od razu po załączeniu?

U mnie wygląda na to, że dopiero po kilku/kilkunastu minutach mogę wyłączyć daną funkcję.

Opublikowano

Nie ma się co czaić trzeba reklamować.Zapłaciłeś za pełnowartościowy sprzęt i takowy ma właśnie być .

-- dołączony post:

Jaka na głosność jest twoja pompa?