suchy Opublikowano 27 Września 2007 #1 Opublikowano 27 Września 2007 Witam kupiłem ostatnio pysia w sklepie małego ma około 5cm ,gościu powiedział mi jak się nazywa ale jak patrzyłem w książce i na stronie to ta moja wogóle nie przypomina tych ryb. Mały opis jest cała srebrna ,ma dość dużą płetwę grzbietową i charakterystyczne dwie plamy na ciele. Jak dorośnie ma być błękitna i mieć taki fajny śmieszny pyszczek, gość w sklepie mówił że na te pysie mówi się delfinki. Jęśli ktoś potrafi mi napisać co to za rybcia i podesłać fotkę byłbym wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich
M_sobo Opublikowano 27 Września 2007 #2 Opublikowano 27 Września 2007 zapewne chodzi o Cytrocara moorii, jest z grupy Non- Mbuna i dorasta do 25 cm i więcej, dlatego jak masz małe akwarium to lepiej pozbądz się tej rybkii kup mniejsze
cezarix Opublikowano 27 Września 2007 #3 Opublikowano 27 Września 2007 Mam toto u siebie - fotki są w Albumie KM
MaRcInAs Opublikowano 29 Września 2007 #4 Opublikowano 29 Września 2007 Witam, mam pytanie czy to są samice saulosi??bo tak mi powiedzieli w sklepie. [/img]
kisor Opublikowano 29 Września 2007 #5 Opublikowano 29 Września 2007 to są Labidochromis caeruleus, popularne Yellowki. Na pzryszlosc - Do identyfikacji ryb sluzy odpowiedni dzial w galerii
snocho Opublikowano 29 Września 2007 #6 Opublikowano 29 Września 2007 Odnieś ryby do sklepu i swojego samca saulosi też. Poproś, żeby nauczyli go kopulować z tymi 'samicami saulosi', może mają jakiś specjalne metody, albo ich klienci dziwnym trafem nigdy nie mają w akwariach narybku ;]
MaRcInAs Opublikowano 29 Września 2007 #7 Opublikowano 29 Września 2007 Dzieki na odpowiedzi bede musial isc do sklepu i oddać
Rekomendowane odpowiedzi