hayamoto Opublikowano 26 Marca 2015 Autor #31 Opublikowano 26 Marca 2015 Odświeżę temat trochę. Start zbiornika niebawem, sprzęt już przygotowany ale wpadłem na pomysł, który powinien zmniejszyć koszty prądu. Czytając dział podstawy zauważyłem, że aby nie ładować mechanika do środka akwarium zwłaszcza w takim małym baniaku można zastosować prefiltr HW603 i falownik do wnętrza. Miałbym to tak zamontowane: prefiltr z gąbki na zasysie w akwarium potem HW603 dalej Unimax 250. W akwarium falownik JVP101 co o tym sądzicie?
hayamoto Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor #32 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzisiaj wszystko wystartowało. Aquael circulator 2000 niestety chodzi jak traktor więc zastanawiam się nad alteranatywą dla niego. Próbowałem osadzić go bez teleskopowych przyssawek - bez zmian. Chyba, że są jakieś sposoby na wyciszenie?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Kwietnia 2015 #33 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Aquael circulator 2000 niestety chodzi jak traktor więc zastanawiam się nad alteranatywą dla niego ...z reguły chodzą w miarę cichutko właśnie na teleskopowych przyssawkach. Może coś z wirnikiem się stało( krzywy)?. Pod górnym dekielkiem ( zwłaszcza w nowych) zanim dostanie się woda a jest powietrze to też głośno pracuje. Wtedy warto zdjąć dekielek i zanurzyć pompę w wodzie i pod wodą założyć dekielek. Czy pomoże ? Nie wiem..ale próbować warto.
hayamoto Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor #34 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Próbowałem już poprawienia dekielka.. niestety skutek marny. Spać w jednym pokoju z akwarium się nie da :/
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Kwietnia 2015 #35 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 ...może reklamuj jak masz nowy!
hayamoto Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor #36 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dokładnie tak zrobię, czuję się jak w elektrowni gdzie idzie cały czas zwarcie Włożyłem nowy wirnik i jest trochę ciszej. Nadal go słychać ale da się wytrzymać i spać w jednym pokoju.
Rekomendowane odpowiedzi