Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to pisać czy nie ale zrobiłem to szybko.. nóż gardło i od razu bez męczarni. Nie było to łatwe ale cóż i tak bywa ;/ Może i nie etyczne ale jak bym chciał by powoli się męczyła zostawił bym ją do rana. Miałem nadzieję że się podniesie jeszcze ale musiała konkretnie oberwać.

[300] Malawi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam dziś znalazłem w akwa drugie zwłoki no i właśnie jakiej ryby ? Wiem że na pewno uszkodzenia wywołane przez inne ryby bo z dnia na dzień. W pierwszej chwili stawiałem znowu perlmutt i sami zobaczcie :

nuziv.jpg

... ale po szybkim przeliczeniu jest nadal 6 sztuk a miałem 7 :confused: :confused:

Co jest grane ? Liczę dalej i nie doliczyłem się jednego joanjohnsonae tzn już nie mam dwóch ale pierwszy który zniknął został odkryty przy restarcie. Także na tą chwilę mam 5 z czego 90% 3 samców joanjohnsonae oraz 2 samiczki , 6 permluttów no i 1+5 saulosi. Rybka ze zdjęcia strasznie odbiega jak dla mnie od joanjohnsonae więc mam dylemat :confused:

Bo możliwe że odchowałem się od października jakoś permlutta który wyrósł i pływa sobie w akwa bo wydaje mi się że zauważył bym no chyba że przegapiłem narodziny wraz ze wzrostem a teraz życiem w moim akwa nowego perlmutta. A piszę od października bo wtedy miałem restart i wiem co miałem.

[300] Malawi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. korzystając z okazji tematu już założonego podepnę się :D A więc pytanie, martwica czy uszkodzenie mechaniczne ? Ryb jest cztery, z czego ta właśnie ryba wygląda najgorzej. nie ukrywam że bywa zaczepna ale sa one też przeganiane przez większe ryby. Ryby zachowują sie normalnie, jedzą itp.

post-15804-14695721733666_thumb.jpg

Opublikowano
Witam. korzystając z okazji tematu już założonego podepnę się :D A więc pytanie, martwica czy uszkodzenie mechaniczne ? Ryb jest cztery, z czego ta właśnie ryba wygląda najgorzej. nie ukrywam że bywa zaczepna ale sa one też przeganiane przez większe ryby. Ryby zachowują sie normalnie, jedzą itp.

Dostała delikatnego strzała ;) Zobacz mojego perlmutta co z nim zrobili :D

[300] Malawi