Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam w domu filtr aquael turbo circulator 1000 obecnie pracował w 130 litrach i był dławiony

mam następujące pytanie czy ten filtr mogłbym przełożyć do malawi 300 litrów czy będzie za słaby i kupić coś innego (propozycje mile widziane)

kwestia taka ze i tak muszę kupić jakiś filtr pytanie tylko do którego akwarium

Opublikowano
Mam w domu filtr aquael turbo circulator 1000 obecnie pracował w 130 litrach i był dławiony

...będzie zbyt słaby. Proponuję Circulator Aquel 2000. Nie filtr a ciruculator.

Zauważyłem taką rzecz: im większa gąbka tym mniej się zapycha. Jest to logiczne:)

Opublikowano

no z tego co widzę różnica jest taka ze jako filtr w zestawie jest pojemnik na ceramike duża gabka a tak jest sama pompa finasowo nie jest duza roznica

Opublikowano

Ja w 240L mam aquael circulator 2000 i dno czyste.

Nie wyobrażam sobie w 300L żeby Aquael 1000 to ogarnał.

Słuchaj Andrzeja mądrze prawi :)

Na Aquael Circulator załóż gęstą gąbkę i masz super mechanika.

Opublikowano
cyrkulator a kto bedzie zbierał mechanicznysyf

....zakładasz na niego gęstą gąbkę.

-- dołączony post:

finasowo nie jest duza roznica

...około 30 zł..Ale pewnie zależy od tego w którym sklepie. A być może teraz jest mniejsza różnica .Możesz kupić i filtr..Ale i tak trzeba zmienić gąbkę na większą i bardziej gęstą.

Opublikowano

Dzięki Andrzej w pierwszej chwili pomyslałem że masz na myśli falownik dlatego te pytanie kto bedzie zbierał syf ;) ale juz zedytowałem post

Opublikowano

Przypuszczam że i będziesz musiał dołożyć jakiś falownik żeby trochę pospychał w stronę mechanika. A jako mechanik jak niżej sam mam i taki mechanik i taki litraż ;)

Możesz kupić i filtr..Ale i tak trzeba zmienić gąbkę na większą i bardziej gęstą.

A ja mam gąbkę od roku ponad taka co była seryjnie z filtrem , nie zmieniałem jej a mam wodę igła i czyści ok , ale tak jak mówiłem pomaga falownik ;)

[300] Malawi

Opublikowano

Guban i używasz jeszcze jakiegoś falownika? Ja mam ten sam litraż i mechanika, ale obywa się bez falownika...

-- dołączony post:

A powiedzcie mi czy kupując samą pompe jest tylko jeden "koszyczek" na który nakłada się gąbkę? czy sa dwa?

Masz jeden koszyczek, tak to wygląda dokładnie search?q=aquael+circulator+2000&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bdLCVM-lMMXaONe9gYgE&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653#imgdii=_&imgrc=Mi97t2i83m7-SM%253A%3BK95IK8_P2dB06M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zwierzyniec.olsztyn.pl%252Fimages%252Ftowar%252F6360%252Fbig_aquael-circulator-1500.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zwierzyniec.olsztyn.pl%252Ftowary%252Ftowary%252Flista%252Fcategory%252F96%252Fsort%252FpriceUp%252Fpage%252F9%3B480%3B480

Opublikowano

No i widzisz to istotna sprawa bo kupując jako filtr są dwa koszyczki pojemnik na ceramike i ceramike roznica w cenie 20zł a sam koszyczek jako czesc kosztuje z 6zł