Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Za jakieś 3 tyg. wlewam wodę do mojego PIERWSZEGO akwa o pojemności 287l(115x50x50). Jest to akwarium nietypowe bo stawiam je na wymiar w dziwnym miejscu. Jak po raz pierwszy zobaczyłem zdjęcia Malawi to się w nich zakochałem. Mam teraz pytanie. Jaką proponujecie obsadę??? Pytałem się kolegi i mówił że na początek najlepiej Red-Redy i Maingano czy coś takiego. Czy macie jakieś inne pomysły czy ten wybór będzie dobry jak na początek.

@edit

Czy mógłbym też tam mić razem z np. tymi rybkami pseudotropheusa

Jestem nim zauroczony i chciałbym mieć chociaż takiego jednego w moim akwarium.

Posted
najleprze na początek są yellowki i saulosi.

na poczatek jest jeszcze wiele innych ryb dobrych do obsady zwłaszcza do 287 l co do Pseudotropheusa to musisz podać konkretny gatynek bo ta gupa zawiera ich bardzo dużo.

Posted

Bazyl , na początek to może trochę poczytaj o rybach , które chcesz hodować :D

I to dla dobra ryb , oraz Twojego :wink:

Po co masz się rozczarować tymi pięknymi rybami , a one po co mają cierpieć z powodu Twoich błędów?

Na początek poczytaj nasze forum , article , pooglądaj galerię, stwórz odpowiednie warunki w swoim baniaczku.

A jeśli chodzi o Pseudotropheusy to jest rodzaj , a nie gatunek , a w rodzaju tym cała masa gatunków o różnych wymaganiach troficznych , jak i bytowych.

A więc zapraszam do lektury i do zadawania pytań , bo strare przysłowie pyszczaków mówi:

Kto pyta , temu ryby rosną:)