Bazyl Opublikowano 23 Września 2007 #1 Opublikowano 23 Września 2007 Witam! Za jakieś 3 tyg. wlewam wodę do mojego PIERWSZEGO akwa o pojemności 287l(115x50x50). Jest to akwarium nietypowe bo stawiam je na wymiar w dziwnym miejscu. Jak po raz pierwszy zobaczyłem zdjęcia Malawi to się w nich zakochałem. Mam teraz pytanie. Jaką proponujecie obsadę??? Pytałem się kolegi i mówił że na początek najlepiej Red-Redy i Maingano czy coś takiego. Czy macie jakieś inne pomysły czy ten wybór będzie dobry jak na początek. @edit Czy mógłbym też tam mić razem z np. tymi rybkami pseudotropheusa Jestem nim zauroczony i chciałbym mieć chociaż takiego jednego w moim akwarium.
gutmen Opublikowano 23 Września 2007 #2 Opublikowano 23 Września 2007 najleprze na początek są yellowki i saulosi. Pamiętaj przed wpuszczeniem rybek o sprawdzeniu parametrów wody
mars Opublikowano 23 Września 2007 #3 Opublikowano 23 Września 2007 najleprze na początek są yellowki i saulosi. na poczatek jest jeszcze wiele innych ryb dobrych do obsady zwłaszcza do 287 l co do Pseudotropheusa to musisz podać konkretny gatynek bo ta gupa zawiera ich bardzo dużo.
danielj Opublikowano 23 Września 2007 #4 Opublikowano 23 Września 2007 Bazyl , na początek to może trochę poczytaj o rybach , które chcesz hodować I to dla dobra ryb , oraz Twojego Po co masz się rozczarować tymi pięknymi rybami , a one po co mają cierpieć z powodu Twoich błędów? Na początek poczytaj nasze forum , article , pooglądaj galerię, stwórz odpowiednie warunki w swoim baniaczku. A jeśli chodzi o Pseudotropheusy to jest rodzaj , a nie gatunek , a w rodzaju tym cała masa gatunków o różnych wymaganiach troficznych , jak i bytowych. A więc zapraszam do lektury i do zadawania pytań , bo strare przysłowie pyszczaków mówi: Kto pyta , temu ryby rosną
Rekomendowane odpowiedzi