bebenek Opublikowano 15 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Powitac mam problem. Wróciłem dzisiaj z pracy i z pokoju w którym jest baniak dochodzil straszny zgrzyt w mechaniku rozleciał mi się wirnik w mechaniku aquela 1500. Czy baniak może być do jutra na samym kubełku? Tafla wody faluje ale nie tak jak przy mechaniku
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 15 Stycznia 2015 ...śmiało może być bez mechanika.
bebenek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor #3 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pytam poważnie czy nie bedzie im za mało tlenu jutro kupie wirnik i odpale go. Od listopada chodził konserwacja raz w miesiącu i tez sie rozleciał. Czy można reklamować sam wirnik wyjęty czy całość trzeba?
MatiK Opublikowano 15 Stycznia 2015 #4 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Spokojnie, mechanik robi Ci tylko za cyrkulator więc biologicznie nic się nie stanie, a kubełek spokojnie da radę napowietrzyć. Wyślij reklamację do Aquaela, to porządna firma, na pewno Ci uwzględnią i przyślą nowy wirnik, jeśli ten zniszczony był na gwarancji.
bebenek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor #5 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ale jak to załatwić? Sam wirnik plus gwarancje zanieść do tego sklepu gdzie kupowalem czy jak? Doslownie żadnej łopatki nie ma wyrwane sa wszystkie. Dokladnia tak wygląda
MatiK Opublikowano 15 Stycznia 2015 #6 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dobrze by było jakbyś miał paragon ze sklepu, w którym kupiłeś, do tego dołączyć gwarancję i wysłać z wirnikiem i opsiem sytuacji prosto do siedziby Aquaela. A najlepiej będzie jak zadzwonisz i się dowiesz jak to dokładnie załatwić, tu masz tel.: (22) 644 76 16 wew. 1138 e-mail: service@aquael.pl 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Stycznia 2015 #7 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Nic się nie stanie wodzie .Biologia jak pisał Matik jest w kubełku ( w gąbce od mechanika jest i owszem ale " śladowo") .Ustaw wylot z kubełka tak aby łamał taflę wody i będzie ok . Jeżeli chodzi o reklamację to weź całą pompę , skseruj sobie dowód zakupu ( o ile jeszcze masz ) i idź z tym do sklepu. W sklepie Ci dalej powiedzą. Mam nadzieję ,że gwarancja jest jeszcze ważna:) .A dowód zakupu to paragon . I tyle.
bebenek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor #8 Opublikowano 15 Stycznia 2015 No właśnie paragonu brak ale cała karta gwarancyjna jest pod bita z datą i nazwa sklepu chyba wystarczy dlugo sie czeka na rozpatrzrozpatakiej reklamacji?
eljot Opublikowano 15 Stycznia 2015 #9 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Aquael zazwyczaj działa sprawnie w kwestiach reklamacyjnych.
Rekomendowane odpowiedzi