Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W hodowli z której planuje zakup ryby sprzedawane są w wielkości około 3-5cm zapewne nie jest możliwe odróżnienie samców od samic, zatem jaką ilość poszczególnych sztuk mam zamówić żeby po podrośnięciu i redukcji wyklarowała się ostateczna obsada?

Jakie najlepszy stosunek samców do samic i ile ilościowo powinno być ryb z ww gatunków.

Opublikowano

Przyjmuje się, że dobrze kiedy na jednego samca przypada 3 i więcej samic, ale znowu taką regułą to nie jest ;) W Twoim zbiorniku proponowałbym spróbować uzyskać z każdego gatunku układ 1+4, jeśli chcesz trzymać 4 gatunki. Jeśli 3 mógłbyś ewentualnie celować w układy 2+6 Saulosi, 1+4 Maingano/Cynotilapia i 2+5 Sprengerae

Opublikowano

Hej,

Jeśli chodzi o obsadę w podobnym litrażowo zbiorniku, to zerknij na moją.

Rozumiem, że wolisz ryby z pewnego źródła.

Powiem Ci tak, jeśli sam nie pojedziesz i nie kupisz, to nie wiesz, co sprzedawca Ci wyśle.

Pyszczaki ze sklepów Malawiam, Tan-mal, czy też od prof. Pawlaka są dla nas, Przasnyszan poza zasięgiem. Nie będę Ci tłumaczył dlaczego.

Domorosły hodowca, od którego kupilem swoje ryby, dostarcza rybcie między innymi do diskus zoo.

Moje pyśki mają się bardzo dobrze, odpukać, chcesz zobaczyć zapraszam.

Zerknij też wrzut na yt m.youtube.com/watch?v=O8EQVG9fIg4

Opublikowano

Dzięki dariush, gratuluję akwarium naprawdę fajnie wyszło. Masz świętą racje, zakup dobrych ryb w naszej okolicy jest naprawdę trudny. Twoje wyglądają naprawdę dobrze.

Napisałem już do aquaafriki zobaczymy co odpiszą i jakie będą koszty zakupu, ostatecznej decyzji o miejscu zakupu nie podjąłem. pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie, 14 lutego dotarły do mnie rybki z aquaafrika zdecydowałem się na Pseudotropheus Melanochromis cyaneorhabdos Pseudotropheus saulosi Iodotropheus sprengerae Cynotilapia zebroides z zakupu jestem bardzo zadowolony cenowo wyszło tez bardzo przyzwoicie.

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano
Pseudotropheus Melanochromis cyaneorhabdos

Pewnie miałeś na myśli Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano... ;) Fajnie, że jesteś zadowolony, czekamy na jakieś fotki z mieszkańcami.