Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ile trzeba będzie czekać żeby miały tak z 4 -5 cm?

7-8 miesięcy albo lepiej !

dziś wyciągnąłem od samica ki Saulosi 18 szt narybku

w jaki sposób to zrobiłeś ?

Opublikowano

wpuściłem ja do kotnika i czekałem aż wypuści małe. Jak wypuściła to wróciła do "dużego akwarium". 7-8 miesięcy to sporo...

Opublikowano

No sporo, tylko pytanie czemu chcesz czekać na te rozmiary młodych? Chcesz je sprzedać, czy chodzi Ci o wpuszczenie ich do głównego zbiornika? Bo jak to drugie, to spokojnie możesz wpuścić ryby koło 2cm i nie powinno im się nic stać ze strony starszych ryb.

Opublikowano

Chce je wpuścić do głównego zbiornika. W między czasie póki nie podrosna musze sprzedać lub wymienić acei, red redy i haplochromisy nyereri. Te maluchy to jedyne które docelowo zostają. 2 cm to tak z 2 miesiące?

Opublikowano

No tych pozostałych rzeczywiście musisz się pozbyć... To odłów te ryby, sprzedaj czy oddaj i wpuść te małe z kotnika, pochowają się w szczelinach i spokojnie podrosną już w głównym zbiorniku.

Opublikowano
ja proponuję obsadę swoją, bardzo barwnie:-)

Rzeczywiście bardzo ładna i barwna :)

Z ta obsadą to nie taka prosta decyzja, dużo możliwości i cieżko się zdecydować. Dodatkowo dzięki pomocy Pana w sklepie zoologicznym mam niezły mix w tym akwarium.

Swoją drogą samica Saulosi na które się zdecydowałem sterroryzowała akwarium:P a miała być spokojna:)

Opublikowano

Witaj, faktycznie sprzedawca przesadził nawet nie wyobrażam sobie co będzie się działo jak ryby dorosną. Twoje akwarium zamieni się w ring, córce raczej nie będzie się podobało. Masz haplochromisa, widziałem jak u mnie wielokrotnie wskakiwał do kotników i wyjadał narybek. Jest to moje spostrzeżenie którego nie widziałem u innych gatunków.:D

Opublikowano
Witaj, faktycznie sprzedawca przesadził nawet nie wyobrażam sobie co będzie się działo jak ryby dorosną. Twoje akwarium zamieni się w ring, córce raczej nie będzie się podobało. Masz haplochromisa, widziałem jak u mnie wielokrotnie wskakiwał do kotników i wyjadał narybek. Jest to moje spostrzeżenie którego nie widziałem u innych gatunków.:D

Haplochromis to akurat prezent ;) mam ich 6 w wielkości ok.1,5 - 2 cm więc zanim dorosną może znajdę im dom.

Opublikowano

Chciałbym zapytać jeszcze o jedną rzecz ale nie wiem czy to odpowiedni dział. Czy po zdjęciu małych rybek takich ok. 2 cm jest szansa rozpoznać jaki to gatunek? i czy mogę zamieścić takie zdjęcie? Mam pewne wątpliwości co do małych haplochromisow. ..