adam17123 Opublikowano 7 Stycznia 2015 #11 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Gratki Kolego bańka fajnie się prezentuje ! tylko co tak mało tego zielska Masz? ryby się zajęły przesadzaniem czy tak ma być.
lordabarth Opublikowano 22 Marca 2015 Autor #12 Opublikowano 22 Marca 2015 Pokombinowałeś coś z oświetleniem czy wydaje mi się że na drugim jest mniej po bokach doświetlony ? Jeśli tak to na plus Raczej zależy od ustawień aparatu ale cały czas próbuje coś nowego wymyślić. Miało być raspberry do pomiaru temperatury i sterowania oświetleniem .Nawet zastanawiałem się nad zatopieniem kamerki w akwarium i stream do sieci ale trochę mało czasu mam.Narazie Arduino+ds18b20+lcd 16x2 i2c mierzy temperature a do oświetlenia zakupiłem LED 10W i MS-35 (podobno uszkodzone) i zaczynam rozpracowywać.Udało mi się podłączyć nie orginalnym kablem i sterować pilotem uniwersalnym i TSOP34836 zamiast orginalnego odbiornika.
spiochu Opublikowano 23 Marca 2015 #13 Opublikowano 23 Marca 2015 Czemu nie użyłeś Arduino do sterowania oświetleniem? Wysłane z telefonu
lordabarth Opublikowano 23 Marca 2015 Autor #14 Opublikowano 23 Marca 2015 Nie mam wystarczającej wiedzy w programowaniu żeby Arduino sterowało wszystkim.Może coś bym zlepił ale przydałby się program na PC do programowania oświetlenia itd. a to już poza moimi umiejętnościami. Bardziej skłaniam się do zlepienia czegoś na raspberry.Z częścią elektroniczną raczej problemów nie mam.
eljot Opublikowano 23 Marca 2015 #15 Opublikowano 23 Marca 2015 Przypominam że to nie dział o oświetleniu.
Rekomendowane odpowiedzi