Skocz do zawartości

Pierwsze malawi - pytania (szafka, akwarium, tło)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zawsze możesz dodać blat do szafki odpowiedni i masz szersze akwa. Ja przerabiałem szafkę z 240l akwa na 300 czyli 10 cm szersza wychodząca poza blat oryginalny. Pomyśl o tym ;)

[300] Malawi

Masakra ! było pytanie? a Wy chcecie Tytanika z tego MIeć.

Opublikowano

Nie wiem jak teraz ale jeszcze kilka lat temu bez problemu można było zamówić w BRW na wymiar płyty MDF w kolorze mebla i ze wskazaniem na którym boku ma być okleina. Jeśli zdecydujesz się pogłębić szafkę to mógłbyś zamówić też boki, żeby lepiej wyglądała. Pytanie tylko czy ma to sens z punktu widzenia budżetu...

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Zawsze możesz dodać blat do szafki odpowiedni i masz szersze akwa. Ja przerabiałem szafkę z 240l akwa na 300 czyli 10 cm szersza wychodząca poza blat oryginalny. Pomyśl o tym ;)

To jest jakiś pomysł a poza tym szczerze mówiąc jeśli chodzi o firmę BRW to według mnie jest niezbyt blaty robią kichę kropla wody zraz puchną itd wiec caly blat bym wymienił na wiekszy i porządny i gitara !!!!

Opublikowano

Dokłądnie jak pisze Guban kup blat kuchenny(ja kupiłem w OBI za dobre pieniądze) na wymiar i nawet pociśnij go do 50cm. Pamiętaj żeby dobrze zasilikonować miejsca po przejściu piły ;-)

W niczym to nie będzie przeszkadzało, a te 13 cm na szerokości to bajka. Głębia ważna , lepszy efekt akwarium uzyskasz no i ryby będą miały więcej miejsca do zajmowania rewirów.

Jeżeli chodzi o tło, to jak masz zdolności manualne zrób jak pisał śpiochu, czyli cienko dajesz na dole, a wybrzuszasz ku górze. Ja tak zrobiłem swoje akwarium i jestem bardzo zadowolony z efektu (prawa fota w stopce)

• Dziękuję 1
Opublikowano
. Ja tak zrobiłem swoje akwarium i jestem bardzo zadowolony z efektu (prawa fota w stopce)

No bardzo pięknie ;) nie ma to jak samozachwyt :P i doradzanie na tej podstawie ! zaraz wszystkie akwa będą takie same ;) i co będziemy PODZIWIAĆ? prawe foty? dzięki!

Opublikowano

Człowiek kolejny post jaki piszesz to atak na kogoś , czy masz jakiś problem ze sobą ?

Doradzam ze swojego doświadczenia jak można zrobić sobie tło tak żeby nie zajmować jak najwięcej miejsca na dnie. Może sam napisz coś mądrego a nie walisz OT za OT i może co tobie bić brawa ????

Opublikowano
Zawsze możesz dodać blat do szafki odpowiedni i masz szersze akwa. Ja przerabiałem szafkę z 240l akwa na 300 czyli 10 cm szersza wychodząca poza blat oryginalny. Pomyśl o tym

Myślę o tym.

Dokłądnie jak pisze Guban kup blat kuchenny(ja kupiłem w OBI za dobre pieniądze) na wymiar i nawet pociśnij go do 50cm. Pamiętaj żeby dobrze zasilikonować miejsca po przejściu piły

W niczym to nie będzie przeszkadzało, a te 13 cm na szerokości to bajka. Głębia ważna , lepszy efekt akwarium uzyskasz no i ryby będą miały więcej miejsca do zajmowania rewirów.

Wychodziłoby mi w takim wypadku po 6,5 cm wystający blat z przodu i z tyłu. Faktycznie źle to nie wygląda jak postawiłem półkę na blat i wysunąłem ją te 6,5 cm a wyjdzie to taniej niż poszerzanie całej szafki. Powiedzmy, że postawię blat i będę miał wymiary 167x50. Co byłoby lepszą opcją akwarium standard np 160x50 czy robić na zamówienie gdzieś w jakimś pewnym polecanym miejscu. Czytałem o pewnym szklarzu ze Szczecina którego ludzie polecają. Jeżeli nie Szczecin to czy w okolicach Bydgoszczy lub Poznania jest dobre miejsce gdzie spokojnie mogę zamówić akwarium na wymiar?

Opublikowano
Jeżeli nie Szczecin to czy w okolicach Bydgoszczy lub Poznania jest dobre miejsce gdzie spokojnie mogę zamówić akwarium na wymiar?

Zadzwoń do Przemka i zapytaj najpierw o cenę u Niego. Jego szkła są perfekcyjne, a niedrogie, jak na taką jakość. Dowozi na terenie całego kraju więc to nie stanowi problemu.

Opublikowano
Zadzwoń do Przemka i zapytaj najpierw o cenę u Niego. Jego szkła są perfekcyjne, a niedrogie, jak na taką jakość. Dowozi na terenie całego kraju więc to nie stanowi problemu.

Napisałem maila, nie będę dzwonił w Święto ;) Jak się nie odezwie zadzwonię w tym tygodniu. Jaką minimalną wysokość rozważać przy rozmiarze 167x50? Jak nie zabije mnie cena śmiało wezmę 60 ale jak będę chciał ciąć koszty to czy 40 też będzie w porządku?