mprozanin Opublikowano 27 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Potrzebuje Waszej pomocy. Padło już 2 szt. Objawy zauważyłem około 1.5tyg temu. Ryby trzymały się na uboczu. Później coraz wyraźniej widać było nad płetwą piersiową czerwoną plamę. Dołączam kilka zdjęć czekam na Wasze komentarze co jest przyczyną
JemioloSeba Opublikowano 27 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zdjęcie zrobiłeś ziemniakiem czy kotletem? Nic nie widać. Zrób lepsze zdjęcia i uzupełnij wymagane dane - parametry wody.
eljot Opublikowano 27 Grudnia 2014 #3 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Uzupełnij post o dane wymagane w tym dziale
mprozanin Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor #4 Opublikowano 27 Grudnia 2014 tak trzymam tego trupa w lodówce żeby poczekać na lepszy aparat. Nie miałem możliwości aby zrobić lepsze zdjęcie. Parametry w normie.
eljot Opublikowano 27 Grudnia 2014 #5 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Wątki dotyczące chorób muszą zawierać w pierwszym poście takie informacje jak: - wielkość akwarium - obsada - filtracja - parametry wody (obowiązkowo NO2, NO3, ph, TwO i TwW) - sposób karmienia (częstotliwość, rodzaje pokarmów) - częstotliwość i wielkość podmian wody Tematy, które nie spełniają tego warunku będą usuwane bez kontaktu z autorem. Przypominam o przestrzeganiu regulaminu forum, oraz o precyzyjnym tytułowaniu wątków - tematy "pomocy", "chory pyszczak", czy "co robić" będą usuwane.
MrJoxton Opublikowano 27 Grudnia 2014 #6 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Mi to wygląda na typowego wrzoda.
carpov Opublikowano 28 Grudnia 2014 #7 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jak się pojawiają dziury to już ostatnia faza bytności wiciowców. To Dziurawica. Układ pokarmowy a w szczególności jelita to istne pobojowisko. Przerabiałem dość boleśnie ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi