Oman Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor #21 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Czy odległość każdego z korpusów od trójnika musi być identyczna czy nie ma to najmniejszego znaczenia?
Oman Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor #23 Opublikowano 19 Stycznia 2015 A więc tak: filtracja już działa z czego jestem bardzo zadowolony i Wam wdzięczny z racji ogromnej pomocy mi udzielonej. Pytanie odnośnie gąbek w korpusach: ja je po prostu włożyłem do korpusu i odpaliłem filtrację. Ale czy w środku gąbki powinna być jakaś rurka lub kawałek węża poprowadzony do dna korpusu tak by woda docierała na samo dno a następnie sączyła się przez całość do góry czy niekoniecznie? ps. mam nadzieję, że dobrze się wyraziłem :-)
marcin_plock Opublikowano 19 Stycznia 2015 #24 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dobrze się wyraziłeś. Masz także rację , że w korpusie powinna być "rurka" żeby zbierał syfy całą powierzchnią gąbki. Woda wszak zasysana jest z korpusu przez otwór w centralnej części "dekla". (o ile podłączony jest zgodnie ze strzałkami)
Konrad-skorpion Opublikowano 20 Stycznia 2015 #25 Opublikowano 20 Stycznia 2015 lub możesz użyć takiego ustrojstwa i zapchać go gąbkami. http://www.woda.com.pl/p283,fceb10-pusty-wklad-10-cali-obudowa-do-zasypania-zlozem.html
stan Opublikowano 20 Stycznia 2015 #26 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Koniecznie trza dać rurkę, najlepiej po jakimś wkładzie sznurkowym.
Konrad-skorpion Opublikowano 20 Stycznia 2015 #27 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ale ta rurka jest gruba a otwór w gąbce wąski
stan Opublikowano 21 Stycznia 2015 #28 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Trza zamówić gąbkę z otworem 25mm ;-) i po problemie. A jak Ci mniejszą przyślą to bez mrugnięcia okiem odeślą na swój koszt gąbkę z właściwym otworem.
Oman Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor #29 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Trza zamówić gąbkę z otworem 25mm ;-) i po problemie. A jak Ci mniejszą przyślą to bez mrugnięcia okiem odeślą na swój koszt gąbkę z właściwym otworem. Dokładnie tak się stało w moim przypadku i zaproponowali, że wymienią.
Rekomendowane odpowiedzi