Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam na imię Mariusz , miałem prędzej akwarium roślinne z neonkami itp postanowiłem się przerzucić na ładniejsze rybki jakimi są pyszczki . Akwarium jest 112 litrow i jego obsada to młode ryby Saulosa 15 sztuk które potem zredukuje albo do tego czasu będę mieć już większe to zostawię je wszystkie . Filtracja to kubełek hw 302

0ea99f00766e59e6med.jpg

Opublikowano

wiem ze lepiej poczekać aż dojrzeje ale miałem okazje kupić maluchy za 3 zl sztuka i nie miałem gdzie je trzymać a kiedyś miałem tak z neonami itp ale było dobrze wiec myślę ze teraz tak samo będzie :)

Opublikowano

Neony mimo wszystko wydalaja mniej i trzyma sie je w miekkszej wodzie gdzie nie wytwarza sie bardzo grozny dla ryb amoniak. Jestem tu nowy, z malawi zaczalem przygode na poczatku grudnia i nadal nie mam obsady, bo jeszcze cykl sie nie zamknal...

Opublikowano

Dobre podejście Mariusz. Niech ryby cierpią bo była promocja 3 zł za sztuke. Polecam poczytać dział dla początkujących i zastanowić się nad logiką twojego działania.

Opublikowano

Jakie masz wkłady w tym hw ? Czy coś odpowiada tam również za filtrację biologiczną ? Zajrzyj również do Naszej galerii, możesz tam zaczerpnąć pomysłów na urządzenie akwarium ;) Wyszły troszkę ' garaże', ale wszystko przed tobą ;)