Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mowimy o filtrze TetraTec EX 600, czyli jakies 5,7 litra powierzchni i 630 l/h wydajnosci. Oficjalnie ta pompe zalecaja do akwariow max 120 litrowych, wiec wywnioskowalem, ze dwa takie kubelki podejda lacznie pod 240 l. No i dlatego zeby niue robic dwoma wlotami za duzej zadymy w akwa wymyslilem ze jeden z nich zainstaluje pod filtr podzwirowy:)

Opublikowano
Jako wewnętrzny kup Aquaela 1500. 3 gatunki w takim akwa odpadają od razu, już nawet nie ma znaczenia, że filtracja sobie poradzi, bo zawsze można do takiego zbiornika dać kubeł od 3 razy większego akwa, ale zwyczajnie te ryby nie będą miały dla siebie miejsca... Dwa gatunki to maks, a Saulosi z Rdzawym to bardzo dobre połączenie, pomijając już zupełnie, że danie Yellow do Saulosi to przesada z kolorem żółtym, będzie go za dużo, a już na pewno w takim zbiorniku.

Kolega do Yellow może dać Saulosi odmiany Coral jest pomarańczowa i mam ją polecam z całego serca:-)

Opublikowano
Kolega do Yellow może dać Saulosi odmiany Coral jest pomarańczowa i mam ją polecam z całego serca:-)

A ja słyszałem głosy, które tej odmiany zupełnie nie polecają, bo chociaż samice są pomarańczowe, to samce nie są tak wyraziste i ładne, jak samce u odmiany podstawowej ;) Poza tym to i tak ten sam odcień (ciepło, barwa, mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi ;)), dla mnie byłoby za dużo ;)

-- dołączony post:

630 l/h wydajnosci (...) No i dlatego zeby niue robic dwoma wlotami za duzej zadymy w akwa wymyslilem ze jeden z nich zainstaluje pod filtr podzwirowy:)

Skoro mają taką wydajność, nie wydaje mi się żebyś mógł zrobić jakąkolwiek zadymę w akwarium ;)

Opublikowano
A ja słyszałem głosy, które tej odmiany zupełnie nie polecają

nikt "normalny" nie poleci sztucznych tworów :) a saulosi coral z tego co znalazłem to hybryda saulosi + m.estherae ...

Opublikowano
nikt "normalny" nie poleci sztucznych tworów :) a saulosi coral z tego co znalazłem to hybryda saulosi + m.estherae ...

Otóż to ;) jest to sztuczny wytwór, rzadko polecany na forum.

Opublikowano
Otóż to ;) jest to sztuczny wytwór, rzadko polecany na forum.

bo bastardów się nie poleca :)

powstało, niech żyje, ale nie róbmy z tego pięknej odmiany...

Opublikowano

Chyba trochę przesadzacie to odmiana selektywna, podobnie jak S. Fryeri 'Iceberg', L. Hongi 'Sweeden", czy też M. estherae 'Super Red' ;). Przy tych rybach takich fochów nie widziałem. To nie to samo co Aulonocara FF czy Calico które są całkowicie sztucznymi odmianami.

Opublikowano
a co znaczy odmiana selektywna?:)

Chyba to, że nie została skrzyżowana z innym gatunkiem przez przypadek, ale celowo właśnie z etherae ;) tak mi się wydaje przynajmniej :P