gareth1978 Opublikowano 22 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam,postanowiłem dołożyć do mojej obsady właśnie tego Pseudotropheusa.Mam pytanie do Was,jak wyglądają małe rybki?czy są jednakowe,czy można odróżnić samca.jeśli nie to po jakim czasie można poznać.Szukałem na necie właśnie takie maluch i nigdzie nie mogę znależć zdjęcia malutkich rybek.Jutro jadę odebrać i nie chcę aby ktoś mnie wystawił,a nie znam sprzedawcy. Pozdrawiam serdecznie
Slawek-meszek Opublikowano 22 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Maluchy wyglądają dokładnie jak samica. Samczyki wybarwiają się około 6-8cm, wszystko jest uzależnione od warunków. 1
seemann Opublikowano 22 Grudnia 2014 #3 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Szukałem na necie właśnie takie maluch i nigdzie nie mogę znależć zdjęcia malutkich rybek. słabo szukasz https://www.youtube.com/watch?v=-jv7Vqtsuh4
MatiK Opublikowano 22 Grudnia 2014 #4 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Generalnie chyba mało jest takich gatunków, wśród których da się rozróżnić płeć przy małych rybach, nawet jeśli jest to gatunek, w którym występuje dymorfizm płciowy, samce zaczynają się wybarwiać dopiero po jakimś czasie, jakim, to zależy od tego kiedy osiągają dojrzałość płciową i dominację bądź uległość w akwarium.
gareth1978 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor #5 Opublikowano 22 Grudnia 2014 seemann,dzięki za filmik,ale na nim już jest właśnie wybarwiony samiec,dzięki za chęci takie filmiki widziałem.Chodziło mi konkretnie o maluchy,a teraz już wiem,że są identyczne samce i samiczki
Rekomendowane odpowiedzi