Jump to content

Recommended Posts

Posted

Od kilku moze nawet kilkunastu tygodni zauważyłem że moje pyszczaki dziwnie sie zachowują mianowicie co chwilę sie gonią i pryskają mi wodą nie wiem czym to jest spowodowane ale z akwa nic nie robiłem takiego co by mogło wpłynąć na to.Wodę podmieniam regularnie, czyszczę akwa tez regularnie (co dwa tygodnie) parametry mam wszystkie w porządku.Co to może być???? :(

Posted

Tak jak pisałem wcześniej ważna jest obsada (nazwa i ilość) oraz litraż akwarium. Bez tego ani rusz.

Od kilku moze nawet kilkunastu tygodni zauważyłem że moje pyszczaki dziwnie sie zachowują mianowicie co chwilę sie gonią i pryskają mi wodą nie wiem czym to jest spowodowane ale z akwa nic nie robiłem takiego co by mogło wpłynąć na to.Wodę podmieniam regularnie, czyszczę akwa tez regularnie (co dwa tygodnie) parametry mam wszystkie w porządku.Co to może być???? :(

jakie dokładnie są te parametry, możesz napisać?

Posted

...niekoniecznie przyczyną są parametry wody .Przyczyna może być w przerybieniu Twojego akwarium ..A takie wg mnie jest u Ciebie skoro w 240 l ( profilowane) masz ok 30 pyszczaków(!). Nie piszesz co to za pyszczaki i czy są dorosłe czy też tylko narybek...Skoro chcesz się czegoś dowiedzieć to musisz więcej napisać co tam u Ciebie pływa:)

Posted
w 240 l ( profilowane) masz ok 30 pyszczaków(!).\

Noo kolego, jak nie zdążyłeś zrobić redukcji to Twoje ryby właśnie mogły zacząć dbać o to same w takim razie ;)