Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wreszcie doszło do mnie moje akwarium i teraz bede tworzył i moje pytanie jaki polecacie piasek, kamienie i tło? Nad tłem myślałem zwykłym czarnym lub niebieskim i takimi kamieniami

5kg NATURAL WHITE SLATE STONE FOR AN AQUARIUM VIVARIUM ROCK | eBay

co myślicie? Chciałbym tło strukturalne ale niestety mnie nie stać bo koszt tutaj w Uk to około 65f... Akwarium 140l obsada to soulosi około 8-10 szt.
Opublikowano

Odpuść niebieskie tło i białe łupki (będziesz żałował). Tło polecam w kolorze czarnym, szarym ew. granatowym, (folia samoprzylepna lub spienione PCV). Jeśli nie masz w pobliżu jakiegoś składu kamienia czy sklepu ogrodniczego z szerokim asortymentem (powinno być taniej i wybierzesz co chcesz), to z tej aukcji brałbym

NATURAL WOOD STONE FOR AN AQUARIUM AQUASCAPING IWAGUMI STYLE SET OF STONES | eBay

Opublikowano
Chciałbym tło strukturalne ale niestety mnie nie stać bo koszt tutaj w Uk to około 65f... szt.

to trochę nielogiczne.. nie stać Cię na tło za 65, ale stać Cię na kamienie po 3,40/kg?:)

Opublikowano

Odpuść sobie te kamienie. Nie wiem w jakiej części UK mieszkasz ale na pewno macie tam jakieś centrum ogrodnicze. Ja ostatnio zakupiłem właśnie w takim centrum głazy 30x30 cm za Ł2,99. Można pokombinować w akwa. Rodzaj jak i wielkość kamieni jest przeróżny wiec znajdziesz coś dla siebie. Nie przepłacaj na Ebay'u.

A tu masz link do moim zdaniem odpowiedniego piasku. Firma sprawdzona, expresowa wysyłka i jeszcze maja teraz na niego promocje.

http://www.arkpetsonline.co.uk/coral-sand-20kg-p-7380.html?cPath=2_56_69_1268

A co do tła, proszę bardzo. Tanio i na miejscu. Długo nie będziesz musiał czekać.

BLACK 24" TALL AQUARIUM FISH TANK BACKGROUND VIVARIUM TANKS DECORATE NEW | eBay