GOLUMN Opublikowano 10 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Mam zamiar założyć akwarium 260l:http://www.aquael.pl/produkty/akwarystyka/kompletne-zestawy-akwariowe-szafki/173-glossy Podpowiedzcie mi jeszcze w kwestii obsady. Jakie łagodne lub "w miarę" łagodne Pysie mogę zakupić? Macie jakieś propozycje? Ja się zastanawiam nad wyborem między takimi: -YELLOW -MAINGANO -SAULOSI -RED RED -ZŁOTOPŁETWY(ACEI) -SOCOLOFI -RDZAWY -PSEUDOTROPHEUS ELONGATUS -CYNOTILAPIA AFRA RED TOP LIKOMA -ALUNOCARA FIRE FISH -ALUNOCARA RED GERMAN -METRIACLIMA GRESHAKEI -PSEUDOTROPHEUS CRABRO Z góry przepraszam jeżeli coś pokręciłem z nazewnictwem.
Slawek-meszek Opublikowano 10 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jeżeli to standartowe 200l to polecam yellow- maingano maingano - saulosi Yellow - Cynotilapia red top Likoma Red top Likoma- maingano rdzawy - saulosi rdzawy - maingano rdzawy - yellow
GOLUMN Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor #3 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wymiar dna to 120cm na 40cm.
MatiK Opublikowano 10 Grudnia 2014 #4 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jeżeli to standartowe 200l to polecam yellow- maingano maingano - saulosi Yellow - Cynotilapia red top Likoma Red top Likoma- maingano rdzawy - saulosi rdzawy - maingano rdzawy - yellow Nic dodać, nic ująć. Jak chcesz mieć ładnie i przede wszystkim spokojnie to yellow + rdzawy, albo rdzawy + saulosi (3 kolory) i po sprawie.
stan Opublikowano 10 Grudnia 2014 #5 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zebroides red top likoma i maingano będzie szaro - niebiesko, jak dla mnie nie za bardzo to rozwiązanie no chyba że przy założeniu że masz 120x40 to dołożyłbym yellowa lub saulosi.
Rekomendowane odpowiedzi