Jump to content

Zielony pył, a Military Helmet

Recommended Posts

Posted

Witam. Od jakiegoś czasu na szybach mojego akwarium jest taki jakby zielony, drobny pył. Co to może być za glon? Czy Military Helmet poradzi sobie z nim?

Posted

Jeśli tylko na szybach, to pewnie zwykły zielony glon, nic złego, a raczej nawet coś normalnego. Jak Ci przeszkadza, to przetrzyj gąbką, taką jak kuchenna i po problemie ;) Co do Helmetów, to tak, poradzą sobie z tym, pytanie tylko czy warto je do tego kupować? Jakbyś miał glony na kamieniach i bardzo by Ci przeszkadzały, wtedy są jak znalazł, ale do szyby, którą sam możesz przetrzeć? Przemyśl to jeszcze ;)

Posted

To nie wiem... A kartą płatniczą próbowałeś? :P bo helmety dają radę z kamieniami, ale nie wiem czy lubią pracować na szybach i innych tak gładkich powierzchniach.

Posted

Potwierdzam, że Helmety też lubią pracować na szybach. Robią to bardzo profesjonalnie. U mnie śmigają po całym akwarium. Osobiście uważam, iż w przypadku szyb lepiej użyć środków mechanicznych (gąbka, karta kredytowa itp.).

Posted
Potwierdzam, że Helmety też lubią pracować na szybach. Robią to bardzo profesjonalnie. U mnie śmigają po całym akwarium. Osobiście uważam, iż w przypadku szyb lepiej użyć środków mechanicznych (gąbka, karta kredytowa itp.).

Czy to nie porysuje szyb? Gąbką próbowałem, lecz miękką stoną.

Posted
Czy to nie porysuje szyb? Gąbką próbowałem, lecz miękką stoną.

szorstka strona gąbki do naczyń i jedziesz :) szyb nie porysuje, jeśli nie zaciągniesz piachu pod gąbkę

Posted
szorstka strona gąbki do naczyń i jedziesz szyb nie porysuje, jeśli nie zaciągniesz piachu pod gąbkę

Potwierdzam ! Super sposób na czyste szyby

Posted

Co do glonow na szybach to military juz taki swietny u mnie nie jest. Glony niby cos znikaja ale nie tak jakby sie czlowiek spodziewal bo slimaki jezdzac po szybie, zostawiaja po sobie zwyczajnie maziaje i inne mozaiki takze tyljko pod ten cel nie polecam ich.