Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie mogę znaleźć średnicy węży hw 302 a zakupiłem jbl 1501 i chcę podpiąć węże z hw 302 do jbl i nie jestem pewny czy będą pasować. Wlot i wylot może chyba pozostać ten sam? Może ktoś z was robił taką przepinkę?

Posted

No ale jak zakupiłeś nowego JBL 1501 to jest z wężami. A jeżeli chodzi o średnice to są to te same średnice 16/21mm i będą pasowały.

Posted

Nie ma znaczenia, pasują i tak jak ulał. Gorsza jest sytuacja kiedy średnica wewnętrzna jest szersza i ścianki węży są cieńsze, źle się zaciska nakrętka na wylocie lub wlocie z filtra.

• Dziękuję 1
Posted

Spoko wszystko jest i przewody i koncówki ale nie chcę wszystkiego wyciągać jeśli węże będą pasowały to je tylko przepnę a reszta zostaje . Muszę go jeszcze przejżeć bo był używany ale wizualnie jest w bdb stanie. Instrukcję przeczytać i w niedzielę podłączam. W hw 302 mam 1,750 l matrixa i 250 pureginu w trzech koszach, a w jbl są cztery czy do jednego wrzucić gąbkę?

-- dołączony post:

Andrzej przeglądałem kilka ogłoszeń na allegro ale nie zobaczyłem ich średnicy, może spowodowne jest to tym, że ogłoszenia oglądałem przez tel, a ich opisy na różnych aukcjach to wyglądają w stylu kopiuj wklej więc się nie zagłębiałem w dalsze czytanie. A i tak pewnie bym zadał to pytanie by mieć pewność :) Mimo to bardzo dziękuję za pomoc. Oczywiście podziękowanie zostało także przesłane poprzez odpowiedni guziczek pod postem :)

--l

Posted
W hw 302 mam 1,750 l matrixa i 250 pureginu w trzech koszach, a w jbl są cztery czy do jednego wrzucić gąbkę?

...nic nie piszesz czy masz jakiś filtr wewnętrzny - mechaniczny. Ja bym nie dawał gąbki do środka a gąbkę jako prefiltr na zasys a kosz wykorzystał na jakiś inny wkład choćby ceramikę czy grys koralowy.