Skocz do zawartości

Aquael Glossy 100 jako malawi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udało mi się zaoszczędzić trochę grosza i rozpoczynam kompletowanie sprzętu do założenia swojego pierwszego malawi. Bardzo mi się spodobał zestaw który niedawno do oferty wprowadził Aquael o nazwie Glossy. To akwarium o wymiarach 100x40 i pojemności trochę ponad 200l. Zestaw zawiera oświetlenie LED 2x18w. Czy Waszym zdaniem ten zbiornik nada się na malawi?

Bardzo proszę nie oferujcie mi w tej cenie większych (dłużyszch) zbiorników, bo niestety nie zmieszczą mi się...

Dzięki za opinie.

Opublikowano

Naprawdę jak bym tylko mógł to kupił bym i 150... parę zbiorników za małolata miałem i wiem, że im większy tym ostatecznie łątwiej z opieką nad nim... Ostatnio nawet w chwili słabości założyłem sobie kostkę 25l, ale to był dramat... dzień w dzień mokrę ręce:)

-- dołączony post:

Glossy 100 zamówione. Jutro przyjedzie do sklepu szafka i w sobotę przemiły właściciel sklepu ma mi podrzucić całość do domu :-) Szykujcie się na jeszcze większą lawinę pytań, bo pomimo spędzania dłuuugich godzin na forum, pewnie i tak się jakieś pojawią. Dzięki za utwierdzenie w zakupie tego zbiornika.

Opublikowano

GOLUMN zerknij tutaj http://forum.klub-malawi.pl/200l-moj-skalniak-t24359.html niestety nie dysponuję żadną cyfrówką aktualnie więc fotki tylko z telefonu.

To co mogę jak na razie powiedzieć to to, że zestaw robi naprawdę ogromne wrażenie. Oświetlenia led jest baaardzo dużo i pewnie tylko z jednego modułu 3x6w będe korzystać.

Jak będziesz kupować zwróć uwagę na szafkę jaką będziesz brać bo są dwa rodzaje. Stara nie ma regulowanych nóżek. Nowa ma regulację nóżek od wewnątrz tak więc bardzo fajnie się je poziomuje. W razie pytań pisz na priv.

Opublikowano

Zauważyłem już w sklepie pierwszą wadę tego zestawu. A mianowicie pokrywa, która rysuje się nawet przy przecieraniu zwykłą szmatką. Jest to dość spora wada, ponieważ na tak błyszczącej powierzchni będzie widać każdą ryskę.

Opublikowano

To prawda. Ten plastik nie jest specjalnie trwaly. Cale szczescie akwarium jest dosc wysokie a ja wręcz przeciwnie wiec na codzien tego nie bede widziec. Zawsze można te klapki wymienic na np. Aluminiowe malowane proszkowo. Patrzac na nie na 99% jestem przekonany, ze sie pokrzywia z czasem i wtedy cos wymysle. :-)