Mortis Opublikowano 25 Listopada 2014 #1 Opublikowano 25 Listopada 2014 Panowie mam 8 Msobo (5+3),7 Saulosi (4+3) oraz 1+4 L. Hongi. Do tego składu chcę dokupić młode Saulosi i Msobo Magunga by było więcej samic, a potem redukcja samców by pozostały w haremie 2+5. Ile dokupić młodych by nie było tłoku i czy w międzyczasie sprzedać nie mogące się wybarwić samce np po 2 szt z gatunku ? Akwarium 150/50/40szer
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Listopada 2014 #2 Opublikowano 25 Listopada 2014 Panowie mam 8 Msobo (5+3),7 Saulosi (4+3) oraz 1+4 L. Hongi. Msobo masz pięć samców a saulosi cztery samce? I czy są to dorosłe osobniki?
Mortis Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor #3 Opublikowano 25 Listopada 2014 Dwa samce Saulosi już w pełni wybarwione Msobo dwa wydaje mi się że też bo są granatowe z jasnymi plamami. Mam je już ładnych parę miesięcy. Saulosi młode kupiłem w marcu a Msobo pod koniec czerwca jak dobrze pamiętam.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Listopada 2014 #4 Opublikowano 25 Listopada 2014 ...jeżeli jesteś w stanie odróżnić ich płeć to Msobo zostaw 1+3 Saulosi 1+3 Hongi zostaw jak masz . Dokup 10 Saulosi ( oby nie na tyle małe aby nie zostały zjedzone ) i potem zredukujesz tak jak chcesz. Z Msobo będzie zawsze ryzyko z rozróżnieniem płci..Ja bym dokupił pięć i obserwował...
Mortis Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor #5 Opublikowano 25 Listopada 2014 Czyli sugerujesz redukcję przed zakupem młodych?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Listopada 2014 #6 Opublikowano 25 Listopada 2014 Czyli sugerujesz redukcję przed zakupem młodych? ..jeżeli są dorosłe lub takie aby rozróżnić płeć to tak. 1
Rekomendowane odpowiedzi