tere1 Opublikowano 17 Listopada 2014 #1 Opublikowano 17 Listopada 2014 Hej. A więc najwyższy czas pożegnać sie z akwarium roślinnym i powrócic do Malawi. Wcześniejsza przygoda nie trwała zbyt długo bo zaledwie rok i w baniaczku mniejszym bo 240l, ale spodobała mi sie na tyle, że postanowiłem rozpocząć ją od nowa w większym szkiełku. Wymiary -150x50x60 oklejone czarną folią. Skały - 70kg serpentynitu. Podłoże - 60kg piasku z betoniarni . Filtracja - 2x JBL 1501e (mechanik i biolog) dojdzie jeszcze cyrkulator Aquael 2000. Oświetlenie - 2 świetlówki 54W - ulegnie to zmianie w najbliższym czasie na 3 naświetlacze 10W z wymienionymi diodami o temp. barwy 10000K Żywienie - Z serii Naturefood: Premium Cichlid Plant Premium Cichlid Premium Color Plus Premium Kristall Supreme Doctor Z serii OSI: Spirulina Flakes Vivid Color Flakes Cichlud Pellets. Dodatkowo mrożonki szklarka, kryl, artemia. Obsada - Metriaclima msobo Magunga F1 Metriaclima sp zebra Golda Kawanga F1 Pseudotropheus sp Acei Luwala Reef F1 Cynotilapia Hara Kilka fotek ze startu
lufa555 Opublikowano 17 Listopada 2014 #2 Opublikowano 17 Listopada 2014 Ładny zbiornik. Czarne tło jest jak najbardziej na tak. Mocny kontrast z dekoracjami. Jest tylko takie małe ale: jak tylna szyba nie zarośnie glonem zielonym a brunatnym to tak ładnie nie będzie. wiem to po sobie. Wtedy pozostanie czyszczenie jej co tydzień.
tere1 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor #3 Opublikowano 17 Listopada 2014 Niestety wiem, że tak może być i jestem na to przygotowany. W poprzednim roślinnym miałem co tygodniowe czyszczenie szyb z zielenic także przywykłem. Mam nadieję, że i tym razembędą rosły zielone
eljot Opublikowano 17 Listopada 2014 #4 Opublikowano 17 Listopada 2014 Całkiem przyjemny baniak choć dla dorosłych mbuniaków nie widzę kryjówek. Ale jak piszesz obsada jeszcze nie wybrana
tere1 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor #5 Opublikowano 17 Listopada 2014 Co do obsady to została juz wybrana Metriaclima msobo Magunga F1 Metriaclima sp zebra Golda Kawanga F1 Pseudotropheus sp Acei Luwala Reef F1 Cynotilapia Hara a jeśli chodzi o kryjówki to jest parę z tyłu także znajdzie się coś napewno
tere1 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor #6 Opublikowano 23 Listopada 2014 W dniu wczorajszym zasiedliły baniaczek Metriaclima msobo Magunga F1 ilość 7szt wielkośc1.5 cm Metriaclima sp zebra Golda Kawanga F1 ilość 6 szt wielkość 3 cm Pseudotropheus sp Acei Luwala Reef F1 ilość 6 szt wielkość 3.5 cm Dzisiaj przywędrowało do mnie 6 sztuk Cynotilapia Hara. Duże sztuki ok 7cm . Wszystko się adaptuje. Zdjęcia w najbliższym czasie jak znajdę ładowarkę do aparatu.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Listopada 2014 #7 Opublikowano 23 Listopada 2014 Metriaclima msobo Magunga F17 szt wielkośc1.5 cm�* Metriaclima sp zebra Golda Kawanga F16 szt wielkość 3 cm�* ...edytuj i porozdzielaj F17 i F16 bo ktoś nowy opacznie zrozumie:) A akwarium podoba mi się.
tere1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor #8 Opublikowano 29 Listopada 2014 Mała aktualizacja. Ryby pływają już tydzień także sie zaaklimatyzowały. Kilka fotek: Pseudotropheus sp Acei Metriaclima sp zebra Golda Kawanga Cynotilapia Hara I panorama
tere1 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor #9 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Minął miesiąc od wpuszczenia obsady. Ryby ładnie się wybarwiły, każda znalazła miejsce dla siebie. Cynotilapia Hara Pokazała ząbki Metriaclima msobo Magunga - widać już że podrosła, przestały się chować Metriaclima sp zebra Gold Kawanga Pseudotropheus sp Acei Większość kamieni od strony światła z lampy jest tak porośnięta I całość
Bourbon Kid Opublikowano 23 Grudnia 2014 #10 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Bardzo fajny zbiornik, rybki ładnie rosną
Rekomendowane odpowiedzi