tere1 Opublikowano 6 Listopada 2014 #1 Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam. Potrzebuję pomocy w dobraniu obsady do akwarium 450l do pyśka Metriaclima Greshakei. Czy będzie do niego pasował rdzawy? Co ewentualnie innego byście polecili? Będę wdzięczny za pomoc
Bourbon Kid Opublikowano 6 Listopada 2014 #2 Opublikowano 6 Listopada 2014 Do 450l i greshakei masz spory wybór. Możesz dać bardzo popularne Pseudotropheus saulosi i Pseudotropheus maingano najlepiej poszukaj sobie w galerii co Ci się podoba i pytaj czy się nadaje
tere1 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2014 Tak więc oprócz Metriaclima Greshakei oraz Iodotropheus�*Sprengerae doszedł by jeszcze Melanochromis auratus. Co myślicie o takiej obsadzie i w jakiej ilości mogą przebywać u mnie? Lub Tropheops sp. chilumba Pseudotropheus Polit Iodotropheus sprengerae ----------------------------------------- Na 99% zostaną wpuszczczone 3 gatunki: Metriaclima Greshake Tropheops sp. chilumba Pseudotropheus Polit. W jakich ilościach mogą przebywać? Jakie haremy w 450l akwarium?
Bezprym Opublikowano 14 Listopada 2014 #4 Opublikowano 14 Listopada 2014 Metriaclima greshakei i Polit mają niezbyt urodziwe samiczki więc mało kolorowo będzie, zamiast Greshakei dałbym lepiej Callainos.
tere1 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor #5 Opublikowano 14 Listopada 2014 Ehh... same problemy wiec pomóżcie coś dobrać do Cynotilapia Hara. Bo ja juz jestem głupi
stan Opublikowano 14 Listopada 2014 #6 Opublikowano 14 Listopada 2014 Dałbym Stado maingano i np. yellowka ! Pospolicie ale naprawdę kolorowo i ciekawie.
tere1 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor #7 Opublikowano 14 Listopada 2014 W tym rzecz ze nie chce pospolicie. .. miałem już jelonki i saulosi i poprostu chciałbym coś nowego
stan Opublikowano 14 Listopada 2014 #8 Opublikowano 14 Listopada 2014 To może olej hare i daj tropheosa chilumbe , demasona i jakiegos trefcia. Masz kolorowo i nie pospolicie , ale agresja 10 ;-)
tere1 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor #9 Opublikowano 14 Listopada 2014 No właśnie zbyt agresywnie. .. Potrzebuje coś dobrać do Hary również pod względem żywieniowym
stan Opublikowano 14 Listopada 2014 #10 Opublikowano 14 Listopada 2014 No to szału z planktonożerców nie ma bo najczęściej samice szare. A może wogóle pójdź w non mbune. Tam jest kilka fajnych i kolorowych rybek i o wiele większe pole dla posiadania mało pospolitych ryb, ba nawet bardzo rzadko spotykanych.
Rekomendowane odpowiedzi