Guban88 Opublikowano 28 Października 2014 #1 Opublikowano 28 Października 2014 Witam. Jaki macie sposób na czyszczenie kubełka z kamienia. Chodzi o górną część gdzie jest wirnik itp. Jakiś czas temu padł ( po ponownym włączeniu zasilania nie włączył się ) właśnie JBL e901 kupiłem nowy , a ten na gwarancję.I wczoraj rozmawiałem z panem ze serwisu i mówił że był tak zakamieniały w środku że przesada. Teraz żeby uniknąć takiej awarii będę musiał co jakiś czas otwierać i czyścić głowicę wirnik ogólnie górą część z kamienia żeby więcej się to nie powtórzyło. [300] Malawi
marcin73m Opublikowano 28 Października 2014 #2 Opublikowano 28 Października 2014 Ja to załatwiłem tak: wirnik wyjąłem z głowicy, do miski wlałem gorącej wody, do tego pół butelki octu. Wirnik i głowicę (dolną częścią) zanurzyłem w tym na parę godzin. Potem przepłukałem pod ciśnieniem i jest ok. Kamień ładnie puścił. Kubeł to też JBL, z tym że starszy model.
Guban88 Opublikowano 28 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 28 Października 2014 Ale głowicę całą zanurzyłeś tam , po sam wlot i wylot z filtra ? Bo u mnie pewnie kamień załatwił sprawę i wirnik poszedł bo tak był zakamieniały że nie dał rady ruszyć i ...... . Bo wirnik da się wyjąć ale sam środek głowicy też kamienia pewnie dostaje. [300] Malawi
marcin73m Opublikowano 28 Października 2014 #4 Opublikowano 28 Października 2014 Nie, zanurzyłem mniej więcej do wysokości uszczelki, myślę, że komora wirnika była zanurzona, bo była mocno zakamieniona, a ładnie to wszystko odeszło po tym zabiegu. Wlot i wylot to nie wiem jak..może przytkać jakoś u dołu i zalać od góry tym roztworem, żeby ocet zadziałał..?
Guban88 Opublikowano 28 Października 2014 Autor #5 Opublikowano 28 Października 2014 Ja przy czyszczeniu kubła będę musiał coś wymyślić może z tym octem spróbuję [300] Malawi
Rekomendowane odpowiedzi