Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swietny baniak. Ja mam pompę w kaseciaku Jebao 4000 DCT , ale moje akwa dużo mniejsze . Seba poza kaseciakiem będziesz miał jeszcze jakiś filtr?...Ja się zastanawiam czy nie dołożyć kubła , ale nie dlatego, że potrzebny, tylko stoi bezużyteczny. Z drugiej strony sam kaseciak , to komfort, bo się nie przejmuję zalaniem mieszkania i sąsiadów, a z kubłami róznie bywa :)

Opublikowano

Seba ma rację po co mercedes ma ciągnąć malucha?

Sprzedaj kubeł a za tą kaskę kup Hydor Pico 1200 do tego

przetwornicę do zapalniczki samochodowej za 40 zł o taką

PRZETWORNICA SAMOCHODOWA NAPIĘCIA 12V / 220V 200W (5659900283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img12.allegroimg.pl/photos/400x300/56/59/90/02/5659900283@@AMEPARAM@@12@@AMEPARAM@@56/59/90/02@@AMEPARAM@@5659900283

i jak ci padnie pompa DCT to podłączysz Hydorka - szału nie ma ale biologia może miesiącami tak chodzić.

A jak przyjdzie zima i śnieg i łamiące się drzewa porwie przewody w Wolbromiu i prądu przez kilka dni nie będzie to wtedy podłączysz do akumulatora samochodowego i też będzie chodzić kilka dni a jeszcze i smartfona podładujesz.

Wersja sprawdzona i wszystko chodzi.

sorki Seba za OT

• Dziękuję 1
Opublikowano
Widzę - co cieszy, że zaczyna obowiązywać moda na kamienie polne (Jurgen, Stan i wielu innych) co jeszcze unaturalnia akwa.

Bardzo fajny baniak.

Serpenit też jest fajny, jak ktoś lubi takie ostre, "księżycowe" klimaty. Jednak moim zdaniem najfajniej wyglądają kamienie obrobione przez naturę, a nie ręką człowieka.

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pływają :)

Tak na serio to powoli się przyzwyczajają do nowego domu. To jeszcze młodziki więc szału z wybarwieniem nie ma. Co najfajniejsze po wpuszczeniu ryb do akwarium mój "stary" Fryeri od razu wytarł samicę Venustus`a :) Co jeszcze fajniejsze to prawdopodobnie ta wytarta samica miała być samcem bo była największa :P

A pamiętam jak się Rafał śmiałeś, że mój Fryeri to gej :]

Zabieramy się za kompletowanie oświetlenia i jak już wszystko będzie skończone to dodam jakieś zdjęcia.