Morf3usz Opublikowano 26 Października 2014 #1 Opublikowano 26 Października 2014 Witam W tym momeńcie mam 21 sztuk rybek w 240l 10 Maingano (Melanochromis Cyaneorhabdos) 11 Pseudotropheus saulosi (coral) Oba gatunki do redukcji wszystkie ryby to młodzież i mam pytanko czy znajdzie się miejsce dla jeszcze jednego gatunku? Myślałem nad Pyszczak rdzawy (Iodotropheus sprengerae) Proszę o jakieś rady, ewentualnie jaki jeszcze gatunek mogę ewentualnie mogę dorzucić. Podrawiam.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Października 2014 #2 Opublikowano 26 Października 2014 Myślałem nad Pyszczak rdzawy (Iodotropheus sprengerae) ..jak najbardziej!!Są piękne jak się wybarwią..zobacz w mojej galerii.
Bojar Opublikowano 26 Października 2014 #3 Opublikowano 26 Października 2014 Tylko to straszne rozrabiaki są. Nie wiem czy 3 gatunek do 240l to nie za dużo. Ja bym nie dokładał
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Października 2014 #4 Opublikowano 26 Października 2014 Tylko to straszne rozrabiaki są. ..kwestia ich indywidualnego charakteru:)
pablojogi Opublikowano 26 Października 2014 #5 Opublikowano 26 Października 2014 ja mam 3 gatunki w 200l także nie popadajmy w skrajności:-)
Morf3usz Opublikowano 26 Października 2014 Autor #6 Opublikowano 26 Października 2014 Śliczne są rdzawe, oglądałem galerie Boję się tylko czy zanim będę redukował obsadę czy jak dodam kilka rdzawych czy nie będę miał przerybienia
Slawek-meszek Opublikowano 26 Października 2014 #7 Opublikowano 26 Października 2014 Jeżeli będzie to młodzież to nie masz czego się obawiać. A jeżeli to już będą rybki 7-8cm to zaczyna się robić ciasnota.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Października 2014 #8 Opublikowano 26 Października 2014 Boję się tylko czy zanim będę redukował obsadę czy jak dodam kilka rdzawych czy nie będę miał przerybienia ..możesz ewentualnie dodać rdzawe wtedy kiedy zredukujesz tę obsadę co masz .Ale wtedy byś musiał znaleźć w miarę większe rdzawe aby wielkością pasowały do pozostałych! Ale jak masz ( a masz ) młodzież to dorzuć młodzież rdzawych i tyle:)
Rekomendowane odpowiedzi