marcin1ja1 Opublikowano 1 Listopada 2014 #11 Opublikowano 1 Listopada 2014 Tzn. jak schnie?? Suszysz go? Jak? Po co? Schnie po przez odparowanie wody (wilgoci) z jego objętości. Odkładam go do wyschnięcia. Kładę go na powierzchnię suchą. Aby wysuszyć go (chlor sam z siebie bardzo łatwo odparowuje, w porównaniu do chloraminy, które nie za bardzo - dlatego na sam koniec używam Prime). Mam nadzieje, że wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje wszystkie pytania. 1
solar Opublikowano 1 Listopada 2014 #12 Opublikowano 1 Listopada 2014 Tak! Dziękuję Czy tak robią wszyscy?
marcin1ja1 Opublikowano 1 Listopada 2014 #13 Opublikowano 1 Listopada 2014 Tak! Dziękuję Czy tak robią wszyscy? Niektórzy tylko płuczą parę razy w wodzie i w Primie (lub innym pochłaniaczem chloru i chloraminy) i od razu wrzucają do filtra. Mi się nie śpieszy więc się z tym certole tak długo
carpov Opublikowano 12 Listopada 2014 #14 Opublikowano 12 Listopada 2014 Teraz moje pytanie: jaka ilość roztworu 1:1 na jaka ilość Purigenu? albo inaczej Ile roztworu potrzebuję aby "wyczyścić" 100ml Purigenu?
aarset Opublikowano 12 Listopada 2014 #15 Opublikowano 12 Listopada 2014 Teraz moje pytanie: jaka ilość roztworu 1:1 na jaka ilość Purigenu? albo inaczej Ile roztworu potrzebuję aby "wyczyścić" 100ml Purigenu? Do regeneracji 500ml Purigenu używam roztworu 1l Ace + 1l wody, ale tylko dlatego, że akurat mam pojemnik szklany o takiej objętości. Moim zdaniem im więcej roztworu tym lepiej.
marek_z_81 Opublikowano 13 Listopada 2014 #16 Opublikowano 13 Listopada 2014 Ile roztworu potrzebuję aby "wyczyścić" 100ml Purigenu? Nie wiem czy ważna jest ilość roztworu. Najważniejsze chyba by cały woreczek był zanurzony.
eljot Opublikowano 13 Listopada 2014 #17 Opublikowano 13 Listopada 2014 Ja nie regeneruję w woreczku tylko przesypuję do litrowego słoika i zalewam roztworem wybielacza w stosunku 1:1.
stan Opublikowano 13 Listopada 2014 #18 Opublikowano 13 Listopada 2014 Ja nie regeneruję w woreczku tylko przesypuję do litrowego słoika i zalewam roztworem wybielacza w stosunku 1:1. Też tak robiłem. Miałem wrażenie, że lepiej się regeneruje luzem niż w woreczku.
marek_z_81 Opublikowano 13 Listopada 2014 #19 Opublikowano 13 Listopada 2014 Też pewnie bym tak robił, ale 100g jest oryginalnie pakowane w woreczki. Szkoda rozcinać. Co jakiś czas tylko przemieszam.
Konrad-skorpion Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor #20 Opublikowano 13 Listopada 2014 Ja wsypałem 700ml w płaski pojemnik. Wlałem szklankę ACE i Szklankę wody aby pokryło tylko purigen. Mieszałem do wyblaknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi