PitBull89 Opublikowano 25 Października 2014 #1 Opublikowano 25 Października 2014 Witam wszystkich . Mam na imię Tomek . Akwarystyką interesuję się od dziecka , zawsze u mnie w domu były jakieś baniaczki ogólne . Kiedyś sobie obiecałem że przesiądę się na duży zbiornik i o to po akwarium 126L nastał czas zakupu zestawu 240L I tak od jakiś 4 tygodni staram sie stworzyć Malawi Co z tego wychodzi zobaczcie sami . Wszelkie uwagi mile widziane lecz pamiętajcie dopiero zaczynam zabawę z tym. Szkło: 240l Podłoże: Piasek kwarcowy biały Kamienie: Serpentynit ok. 30kg Tło: Niebieska Folia - samoprzylepna filtracja: Biolog - HW 302 (ceramika), mechanik - Cyrkulator 2000 Oświetlenie: 2 x 30W barwa biała + zrobione oświetlenie nocne niebieskie PLANY - Zrobienie oświetlenia Led ze zmienną barwą światła - Zmiana tła na kolor czarny - Dojdzie troszkę kamienia - Poustawianie filtrów i tych wszystkich rurek i zakrycie ich jak się tylko da i Dbanie Dbanie dbanie jak tylko się da
stan Opublikowano 26 Października 2014 #2 Opublikowano 26 Października 2014 Witamy na forum KM. Jeżeli chodzi o sam zbiornik to na pewno nie przemawia do mnie biały piasek jak i za niskie po układanie skałek , no ale wiadomo tobie ma się podobać. Nic nie napisałeś o obsadzie, a to jest sprawa najważniejsza i z tego co widzę masz tu Metriaclima estherae red która jest za duża do twojego akwarium jak i Pseudotropheus acei.
CoolPhone Opublikowano 26 Października 2014 #3 Opublikowano 26 Października 2014 Witamy kolegę Dobrze, że zdecydowałeś się na jedyny słuszny biotop. Akwarium widać przemyślane, chyba tylko z jednym wyjątkiem - obsada do korekty... Zapraszamy do działu: http://forum.klub-malawi.pl/obsada-akwarium-pyszczakami-f112.html
fushin Opublikowano 26 Października 2014 #4 Opublikowano 26 Października 2014 Trochę pustawo, jakiś wyższy kamień można dorzucić.
PitBull89 Opublikowano 30 Października 2014 Autor #5 Opublikowano 30 Października 2014 Napisałem że w planach jest jeszcze więcej kamkenia , zakupiony już tylko reka w gipsie i odkladam grzebanie w baniaku na jakiś czas co do piasku to rzecz gustu mi zawsze się taki podobał bardziej niż żółty. Obsada do zmiany małej ten red i acei są ze mną już ok 4 lat i ciezko sie ich pozbyc . Ten red denerwujący bo przekopuje Zbiornik jak szalony do szyby lub steropianu ...
Rekomendowane odpowiedzi