tyshek Opublikowano 23 Października 2014 #11 Opublikowano 23 Października 2014 U dołu będzie trzymać piasek, u góry może do trzymania nadadzą się metalowe klipsy do papieru?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Października 2014 #12 Opublikowano 23 Października 2014 powiedzcie mi jeszcze czy jest jakiś sposób żeby tło przymocować do tylnej szyby bez przyklejania go silikonem? ...zależy z czego te tło będzie.
kasperek05 Opublikowano 23 Października 2014 Autor #13 Opublikowano 23 Października 2014 tak jak już pisałem, czarne spienione PCV + przyklejony do niego czarny serpentynit;)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Października 2014 #14 Opublikowano 23 Października 2014 ...jeżeli nie chcesz kleić silikonem to dół wciśnij za styropian ( o ile masz na spodzie a jak nie to za to co tam masz) a górę pod wzdłużne wzmocnienie .Musisz po prostu na styk wyciąć. A do tego jak ktoś Ci tu już pisał to dodatkowo górę tam gdzie kończą się wzmocnienia złap jakimiś klipsami .Natomiast pod samym wzmocnieniem możesz punktowo złapać silikonem . Tego klejenia punktowego pod wzmocnieniem nie będzie widać i w razie czego to bez problemu odkleisz nie uszkadzając ( nie rysując ) tylnej szyby. A resztę roboty powinno zrobić tzw. ciśnienie hydrostatyczne:) ...ale gdybyś się jednak zdecydował na klejenie silikonem całego tła to zrób to punktowo... Później nie ma problemu z oderwaniem i nie zniszczysz szyby po punkciki silikonu ładnie odejdą! ...większym problemem będzie przyklejenie serpentynitu do PCV:)
eljot Opublikowano 23 Października 2014 #15 Opublikowano 23 Października 2014 Rozumiem że wziąłeś pod uwagę ciężar serpentynitu i to że ciężko go obrobić.
kasperek05 Opublikowano 23 Października 2014 Autor #16 Opublikowano 23 Października 2014 Mam takie drobne płaskie kawałki serpentynitu, one będą się nadawały idealnie bez obrabiania Jutro będę brał się do roboty, dzięki za pomoc: ) Postaram się wstawić jakieś zdjęcia jak skończę
bobanr Opublikowano 24 Października 2014 #17 Opublikowano 24 Października 2014 Małe, drobne kawałki. Uważaj, żeby nie były za ostre.
Bonio61 Opublikowano 25 Października 2014 #18 Opublikowano 25 Października 2014 Witaj ,jakiej wielkości jest ten baniak.
kasperek05 Opublikowano 25 Października 2014 Autor #19 Opublikowano 25 Października 2014 155x55x50:) zacząłem przyklejać te kamienie i kawałek 100x50 sporo waży... nie wiem w jaki sposób to przymocować żeby się nie zawaliło czy silikon akwarystyczny utrzyma takie "coś" przy szybie? nie "puści"?
JemioloSeba Opublikowano 29 Października 2014 #20 Opublikowano 29 Października 2014 Utrzyma spokojnie. Tak jak pisał Andrzej, ciśnienie zrobi swoje a Ty złap u góry na kilka silikonowych punktów. Od dołu piach i styropian. Pamiętaj po przyklejeniu zostawić z jakimiś rozpórkami na dobrych kilka godzin.
Rekomendowane odpowiedzi