Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...jeżeli nie chcesz kleić silikonem to dół wciśnij za styropian ( o ile masz na spodzie a jak nie to za to co tam masz) a górę pod wzdłużne wzmocnienie .Musisz po prostu na styk wyciąć. A do tego jak ktoś Ci tu już pisał to dodatkowo górę tam gdzie kończą się wzmocnienia złap jakimiś klipsami .Natomiast pod samym wzmocnieniem możesz punktowo złapać silikonem . Tego klejenia punktowego pod wzmocnieniem nie będzie widać i w razie czego to bez problemu odkleisz nie uszkadzając ( nie rysując ) tylnej szyby. A resztę roboty powinno zrobić tzw. ciśnienie hydrostatyczne:)

...ale gdybyś się jednak zdecydował na klejenie silikonem całego tła to zrób to punktowo...

Później nie ma problemu z oderwaniem i nie zniszczysz szyby po punkciki silikonu ładnie odejdą!

...większym problemem będzie przyklejenie serpentynitu do PCV:)

Opublikowano

Mam takie drobne płaskie kawałki serpentynitu, one będą się nadawały idealnie bez obrabiania ;)

Jutro będę brał się do roboty, dzięki za pomoc: )

Postaram się wstawić jakieś zdjęcia jak skończę:)

Opublikowano

155x55x50:)

zacząłem przyklejać te kamienie i kawałek 100x50 sporo waży... nie wiem w jaki sposób to przymocować żeby się nie zawaliło :( czy silikon akwarystyczny utrzyma takie "coś" przy szybie? nie "puści"?

Opublikowano

Utrzyma spokojnie. Tak jak pisał Andrzej, ciśnienie zrobi swoje a Ty złap u góry na kilka silikonowych punktów. Od dołu piach i styropian. Pamiętaj po przyklejeniu zostawić z jakimiś rozpórkami na dobrych kilka godzin.