rallyfahrer Opublikowano 18 Października 2014 #1 Opublikowano 18 Października 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Grzesiek, jestem z Jeleniej Góry. Akwarystyką interesuję się od dzieciństwa, do tej pory miałem kilka baniaków ogólnych. Zawsze obiecywałem sobie, że jak dorobię się własnego "M" to będę miał wymarzone akwarium biotopowe. W międzyczasie zamarzył mi się biotop Malawi, więc postanowiłem odwiedzić to zacne forum i trochę poczytać. Tak z Waszą pomocą akwarium stoi od początku marca i cieszy moje oko. Szkło: 240l (panorama) Podłoże: Piasek kwarcowy biały Kamienie: Serpentynit ze Strzegomia ok. 30kg Tło: Czarna folia samoprzylepna filtracja: Biolog - Fluval 304 (ceramika), mechanik - HW-302 (gąbka, włóknina i zeolit) Oświetlenie: Sylvania AQUASTAR 30W + LED (planowana zamiana w całości na LED) Obsada: Labidochromis sp. Perlmutt 1+3 Labidochromis caeruleus "Yellow" 2+4 Melanochromis cyaneorhabdos - Maingano 2+5 Pozdrawiam
mathias Opublikowano 18 Października 2014 #2 Opublikowano 18 Października 2014 Witaj Fajnie, że dołączyłeś do Nas! Obsada równie fajna
stan Opublikowano 19 Października 2014 #3 Opublikowano 19 Października 2014 Witamy cie w klubie ! Jak dla mnie należą Ci się brawa, że bez zbędnych pytań tylko samo czytanie pozwoliło Ci stworzyć ciekawy baniak jak i odpowiednio dobrana obsadę.
rallyfahrer Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor #5 Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam wszystkich. Przyszedł czas na zmianę zbiornika, oczywiście na większy W związku z tym mam pytanie. Ze względu na metraż oraz wymiar szafki pod akwarium mogę sobie pozwolić na dno o wymiarach 150x50, więc mam dwie opcje - 375l albo wyższe 450l. Co doradzacie ?
Jargos Opublikowano 21 Lutego 2016 #6 Opublikowano 21 Lutego 2016 375l albo wyższe 450l. Co doradzacie ? to jest pytanie retoryczne ! jeszcze pomyśl dobrze nad długością i szerokością
MatiK Opublikowano 21 Lutego 2016 #7 Opublikowano 21 Lutego 2016 Jeśli naprawdę nie możesz wstawić dłuższego i szerszego to oczywiście wysokość 60
egon44 Opublikowano 21 Lutego 2016 #8 Opublikowano 21 Lutego 2016 Siemanko :mrgreen: Obsada jak najbardziej ok ,oraz z opisów kolegów wynika że masz fajny baniak,jednak nie mogę nic powiedzieć bo nie odtwarza fotek ...
MatiK Opublikowano 21 Lutego 2016 #9 Opublikowano 21 Lutego 2016 Obsada jak najbardziej ok ,oraz z opisów kolegów wynika że masz fajny baniak,jednak nie mogę nic powiedzieć bo nie odtwarza fotek ... Andrzej popatrz na daty i przeczytaj posty dokładnie
egon44 Opublikowano 21 Lutego 2016 #10 Opublikowano 21 Lutego 2016 Andrzej popatrz na daty i przeczytaj posty dokładnie Ha dobre,ale bania ,patrzyłem na dzisiejsze wpisy a nie zauważyłem starych dat ... Ale dzięki za czujność ...
Rekomendowane odpowiedzi