PatricuS Opublikowano 7 Września 2007 #1 Opublikowano 7 Września 2007 112 l Labidochromis caeruleus (1+6) ...to chyba O.K. połaczenie do celów poznawczych ? Mieszanka nie wskazana?
kisor Opublikowano 7 Września 2007 #2 Opublikowano 7 Września 2007 w sensie, że chcesz jeszcze coś dodać do yellowków do tego akwarium? Część kolegów powie, że same yellowy to już za dużo na takie akwa, czyli innymi słowy masz za małe akwarium dla "szczęścia" yellowków... Jeśli rzeczywiście masz 1+6 i są to dorosłe ryby i jest spokój, to... tak zostaw. Ew. kup większe akwarium i wtedy dodaj jakiś gatunek młodziaków.
M_sobo Opublikowano 7 Września 2007 #3 Opublikowano 7 Września 2007 jeśli nic się nie dzieje, też bym zostawił yellowy, a jeśli jeszcze nie kupiłeś ryb to zastanów się nad nieco mniejszymi pyskami np. P, saulosi.
PatricuS Opublikowano 8 Września 2007 Autor #4 Opublikowano 8 Września 2007 ...no właśnie o to chodzi ,ze chce rozpoczać moja przygode z pyszczkami od Labidochromis caeruleus (1+6) bez kombinacjii z innymi gatunkami
yaro Opublikowano 8 Września 2007 #5 Opublikowano 8 Września 2007 No to puki będą młode to nie będzie jeszcze źle ale potem będą czuć dyskomfort, chyba że za jakiś rok dwa zmienisz akwa na większe. Co do Saulosi miałbyś w akwarium dwa kolory niebieski i żółty przy yelowkach tylko żółty, saulosi czuło by się lepiej w takim akwa - ale i tak zrobisz jak chcesz.
Lenek Opublikowano 8 Września 2007 #6 Opublikowano 8 Września 2007 Jeśli chcesz rozpocząć przygode z yellowami, to zastanów się nad kupnem akwarium 100x40, będzie to lepszy wybór dla ryb i dla ciebie.
PatricuS Opublikowano 8 Września 2007 Autor #7 Opublikowano 8 Września 2007 DZIEKI CHŁOPAKI - RACJA - ZLE NAPISAŁEM!!! http://www.cichlid-forum.com/photos/art_pse_saulosi_01.jpg[/img ] chodziło mi o dzieciaczki w/w a za rok bedzie 240 l
Rekomendowane odpowiedzi