blade1981 Opublikowano 3 Października 2014 #1 Opublikowano 3 Października 2014 Witam! Jestem swierzakiem na tym forum i potrzebuje rad na temat obsady do mojego baniaka. Akwa 300l 150x40x50 i chciałbym Was prosic o pomoc w dobraniu obsady do tego baniaczka.
piterf Opublikowano 3 Października 2014 #2 Opublikowano 3 Października 2014 Witamy. Na początek zapraszamy do działu FAQ . Znajdziesz tam wiele odpowiedzi na swoje pytania.
spiochu Opublikowano 3 Października 2014 #3 Opublikowano 3 Października 2014 Witaj. Ale, mamy nadzieję, najpierw wystartujesz akwarium i poczekasz na zamknięcie cyklu azotowego i dopiero potem wpuścisz rybki Wysłane z telefonu
MatiK Opublikowano 4 Października 2014 #4 Opublikowano 4 Października 2014 Ja Ci zaproponuję obsadę jaką sam mam, a też jestem na początku przygody z Malawi... Iodotropheus Sprengerae, Labidochromis Caeruleus i Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano. Dietetycznie współgrają, moim zdaniem ładnie też ze sobą wyglądają i jest w miarę spokojnie (w miarę bo jednak Maingano są delikatnie temperamentne ). No ale tak jak napisał spiochu, pamiętaj żeby najpierw wystartować i zamknąć cykl azotowy
blade1981 Opublikowano 4 Października 2014 Autor #5 Opublikowano 4 Października 2014 Spokojnie z tym cyklem Aktualnie likwiduje baniak, podłoże to piasek a wymieniał będę tylko jakieś 200l wody. Oba filtry chodzą od pół roku wiec myślę że jakoś to ogarniemy.
Slawek-meszek Opublikowano 4 Października 2014 #6 Opublikowano 4 Października 2014 Do takich rozmiarów Twojego zbiornika poleciłbym M msobo Magunga 1+4 P demasoni 12szt L trewvawase 1+3
spiochu Opublikowano 4 Października 2014 #7 Opublikowano 4 Października 2014 Wiesz, lepiej dmuchać na zimne, napisałeś, że jesteś to nowy Wysłane z telefonu
blade1981 Opublikowano 4 Października 2014 Autor #8 Opublikowano 4 Października 2014 Tutaj tak ale w akwarystyce nie :-P Baniak już po aranżacji dla niektórych pewnie będzie wyglądał sztucznie ale mnie sie podoba. Tylko oświetlenie muszę zmniejszyć.
blade1981 Opublikowano 5 Października 2014 Autor #10 Opublikowano 5 Października 2014 Tak było A tak jest
Rekomendowane odpowiedzi